Nu skall ni få se en film på min fyråring, bara i longering men va tycker ni om hennes gångarter?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Började dagen med att ta lite sovmorgon så hästarna fick frukost halv 8 (vanligtvis får dom 6:00 på morgonen), satt på kurs hela dagen igår då jag måste underhålla mitt lastbilskort, så jag får behålla kortet (är YKB behörigheten, för att få köra lastbil i yrkestrafik)
Efter att Kvickis ätit upp sin frukost så blev det en tur till ridhuset där vi hoppade små kryss på volt för att få tycket och suget och det gick jättebra, så kul när man sätter hinder på hinder med helt rätt distans, dock livrädd att bli av med denna underbara känsla jag har nu och just ser avstånd på avstånd....

Fin bild på Kvickis imorse.

Efter ridningen så blev det att börja göra iordning Leonore för pay & Jump. Denna gången åkte vi till närk och red 70 och 80 cm och min fina underbara häst gjorde två superrundor felfritt! Första rundan va bara klockren, andra va hon lite tröttare och inte riktigt igång innan vi hoppat halva banan (blev lite långt i mellan starterna), men i slutet fick vi till riktigt fina språng så jättenöjd! Tänk att hon redan går bana på 80 cm och ännu inte ens 4 år (fyller år 17 maj), nä kan inte annat än vara jättenöjd!!!

Bild från förra helgens pay and jump

Nu får vi nog börja kolla in lokala 80cm!

Likes

Comments

Nu har jag hunnit klart med byte av baklemmen på den hästtransport jag köpte senast, den är nu helt klar och även strömmen omdragen helt, dock har den ej fått någon lampa i transporten ännu då dom dragit EN kabel till lampan med enbart ström i, vilket gör att då funkar den inte! Den måste ha en jord/nolla också för att lysa... får se om jag drar en ny kabel eller om jag bara sätter en batteridriven lampa i den.
Denna skall besiktas i Juli så denna transport kommer jag ha kvar hemma och andvända själv och hyra ut per gång om någon behöver. Har ju lyx med fronturlastning!

Gummimattan tillbaka monterad på den nya baklemmen.

Såhär blev den klar!

Imorgon blir det troligen att åka för att hjälpa Sonny med sin unghäst, vi får se hur detta faller ut.

Likes

Comments

Idag va vi iväg på Lenores första pay and jump vilket hon gjorde med två guldstjärner! Första rundan i 50 cm va väll sådär, det är den ni får se ett klipp ur då jag tyvärr ej fick starten i 60cm filmad.
Första rundan va hon lite väl pigg och rusade på och "glömde" räckena, fast hon rev ändå inget, men fucus låg kanske inte fullt ut på själva hindren... men hon funderade inte alls på att smita undan utan hoppsr snällt allt jag styr på med sug efter fler hinder, underbar känsla!
Starten i 60 cm va helt underbar, hon letar hinder och hoppar väl på ALLA hindren, en riktig skolrunda! Sp undebart med en så lättreglerad häst fast hon bara är hoppad bana ca 4-5 gånger i ditt liv.

Likes

Comments

Bjuder på en film från hoppträningen för 1,5 vecka sedan, va tycks? Själv börjar jag bli nöjd att nag hittar rytmen och så ligger vi där. Banan ligger här på 110-120.

Likes

Comments

Ja nu börjar flytet i hoppningen komma tillbaka och jag börjar få självförtroende som jag får med till alla hästarna.

Jag är verkligen stormförtjust i min fyråring, älskar hennes attityd och även om det kanske ej gick super idag så är jag ändå jättenöjd och bara mer förtjust i henne! Skall bli så kul att se vad det blir av henne!

Vi åker på pay and jump till lerk på lördag om inget försett händer, får se om jag kan få någon att filma oss.

Likes

Comments

Nu äntligen har jag tagit mej i kragen och börjar renovera en hästtransport jag köpt för över en månad sedan, den kommer få en ny baklem då den va helröten och ny el då den lös lite som den vill...
Så nu har skivan fått ett lager färg, innan har jag slipat den för att verkligen få färgen att fästa.
Vanligtvis köper jag färdiga vita skivor, men denna gång blev det inte så då det är dubbla priset på dom och jag tyckte en bakläm kvittar igentligen färgen på. Så nu står jag här och målar istället.

Nu får denna skiva torka och ännu en eller två strykningar framöver.

Nu bär det av till ridhuset för att rida två hästar, börjar med Kvickis.

Likes

Comments

Tänkt köra igång med tävlingarna redan om två veckor då hemmaklubben skulle ha tävling, men nu blev deb tyvärr inställd så får tänka om, dock är det inte så gott om tävlingar såhär tidigt på året och jag jobbar ju varannan helg.... surt!

Ja vi får träna på istället, idag åker vi iväg på Leonores första hoppträning!

Likes

Comments

Och fått en hel del gjort, igår fick jag raspat tänderna och vaccinerat alla hästarna och även vaccinerat 3 av mina katter.
Även fått på vinterdäck på den sista transporten då jag hyrt ut denna imorgon. Har nu hyrt ut alla som jag har för långtidshyrning så ingen hemma för detta längre, dock har jag en man kan hyra per dag eller nån vecka. Har dock en extra som står hemma som först skall renoveras, sedan skall jag nog ha den ett tag själv.

Nu på kvällen fick jag ridit Leonore, är väldigt förtjust i denna lilla häst! Dock är det bara en tidsfråga tills jag får käka sand, men hon gör inte nått för att jag skall åka av utan bara för att hon är så pigg och framåt, har bara ett leende på läpparna när man rider denna häst.

Foto på henne från förra våren.

Två av mina katter, båda har samma mamma (Speedy)

Speedy som är en renrasig Exotic (korthårig perser)

Likes

Comments

Kan självklart skicka allt mot porto, skickar med billigast möjligt så kollar posten och schenker. Annars finns det för hämtning i Trollhättan, ev även Kungälv om detta önskas. KOLLA ÄVEN INLÄGG 2 DÅ ALLT EJ FICK PLATS PÅ SAMMA!

Är ni intresserad av nått skicka mail till anette_k50@hotmail.com

Bild och text med pris under

Stubben MF hoppspecial, 17" bomvidd 29 (smal) Pris: 850:-
Äldre sadel i lite tilltuffsat skick men fullt andvändbar och bommen är hel. Mycket stora stöd så du lär sitta som juten i den!

Bredare nosgrimma dressyrmodell märke globus. Stl full Pris: 120:-

Olympic Jessica Dressyrsadel 17" Bomvidd W Svart lädersadel Pris: 2000:-

Ländtäcke blått med vita kantband stl Full Fleecefoder i. Pris: 95:-

Vinterridstövlar Mouintain Horse stl 38 Bara provade. Pris: 350:-

Pannband med kjedja. Stl full står det men mer Ponny! Pris: 100:-

Stalltäcke stl 155cm i fint skick men andvänt. Pris: 200:-

Brösta med bling stl full, saknar martingaldelen. Pris: 120:-

Martingal med brösta, svart läder med grönt/gult. Snabbknäppe. Pris: 200:-

Tyglar mörkbruna halvrundsydda, HELT NYA! Stl full. Pris: 200:-

Hoppgjord stl 130cm, aldrig andvänd. Pris: 250:-

Likes

Comments