​Nu har jag läst klart boken och jag tycker att det har varit en spännande historia att följa Frodo och hans vänner på deras väg mot att förinta ondskan och skapa fred på världen. Författaren som i detta fallet är J.R.R. Tolkien har knutit ihop boken på ett bra sätt och då menar jag att det fortfarande är några frågor som är obesvarade och då blir man sugen på att läsa nästa bok i sagan om ringen serien. Jag vill även rekommendera boken till alla som läser min blogg eftersom att jag tycker de timmar man lägger ner på att läsa boken är väldigt värdefulla!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​I den andŕa delen av Sagan om ringen så har jag försökt att leta efter olika slags beskrivningar av miljön. Jag har även försökt att lära känna de karaktärer som jag läser om. Huvudpersonerna i min bok är Frodo, Sam och Gandalf tycker jag. Jag tycker det eftersom att Frodo är personen som ska förgöra ringen och sedan så är Sam hans kompis som aldrig lämnar honom. Varför jag tycker att Gandalf är en av huvudpersonerna är för att han också är viktig i deras resa mot Mordor. Jag tycker även att författaren lyckas med sina miljöbeskrivningar eftersom att jag känner mig som en person i boken och det beror på att jag kan tänka mig hur allt känns och ser ut.

Likes

Comments

Jag har börjat att läsa en ny bok, och jag har valt Sagan om ringen. Vi läser en bok i skolan som läsläxa och man fick välja den boken man tyckte var bra. Jag valde Sagan om ringen eftersom att jag har läst en liknande bok som heter hobbit och det är den första delen kan man säga till sagan om ringen och jag gillade hobbit eftersom att det var en mycket spännande bok. Jag tycker att de första meningarna gjorde så att man ville läsa boken mer eftersom att det första som det stod om var hobbitar och då vill man ju direkt veta vad det är för slags varelse. Sedan tyckte jag att det första kapitlet var bra eftersom att det handlade om en fest och att en person hade försvunnit och den som hade försvunnit var Bilbo och han har jag läst om mycket i boken HOBBIT!

Likes

Comments

Jag har precis läst klart en bok som heter prinsessan och mördaren och nu ska jag värdera den. En händelse som jag kommer ihåg och reagerar på är när Markus blir jagad och tillfångatagad av Walle. Jag kommer ihåg detta eftersom att det  var bland det sista som hände i boken och att det var en spännande händelse som jag tyckte var rolig att läsa om. Jag tyckte att den var rolig att läsa om eftersom att det var spännande eftersom att man inte visste vad som skulle hända och för att det var vapen som var inblandat. En annan karaktär jag gillar är Ninas pappa eftersom att han verkar som en omtänksam människa som verkar kunna göra vad som helst för att göra Nina tacksam och glad. Eftersom att Nina har en mamma som dricker och bara ligger hemma hela dagarna så är det hennes pappa som få jobba så att Nina kan må bra. Han verkar även snäll och tänker på de personer i sin omgivning och speciellt Nina men ibland kanske för mycket. Som till exempel när Lenita hade slagit Nina så ville hon inte ringa sin pappa för att han skulle överreagera och inte låta henne gå ut något ,mer på en lång period. Om hela boken så tycker jag att den var lite jobbig att komma in i i början eftersom att jag inte tyckte att det var speciellt mycket som hände men till slutet började jag tycka om den mer och mer. Och det är för att det var mer som hände bland annat flera mord och det blev spännande eftersom att det var anklagelser och polisen blev inblandad. Jag kan absolut rekommendera den till familj och vänner eftersom att den är värd att läsa och jag tycker om den.

Likes

Comments

Jag har läst första delen av prinsessan och mördaren från sida 9 till sida 69. Jag tycker väl att den har varit helt okej men jag hade förväntat mig bättre. Boken början med en liten historia om en kille som hittas medvetslös vid en sopstation. Sedan när man kommer in lite i boken så börjar man lära känna personerna. Huvudpersonen i boken heter Lina och i hemmet så har hon den lite jobbigt eftersom att hennes mamma dricker och har migrän hela tiden och ligger hemma. Men hennes pappa är väldigt snäll mot henne. Markus däremot har också lite stökigt hemma eftersom att hans föräldrar ska separera. Jag gillar boken eftersom den är spännande och är sugen på att läsa nästa del!

Likes

Comments

fabian.mossberg@elev.ga.pysslingen.se​

Likes

Comments

Hej! Jag heter Fabian Mossberg och gillar att läsa böcker. När jag inte läser så är jag antingen med mina vänner eller så tränar jag. Antingen så tränar jag fotboll eller golf. Förut så läste jag en bok som jag tyckte var otroligt bra! den heter Rodrick regerar och är med i serien "Dagbok för alla mina fans" och jag kommer lämna en bild precis här så ni ser vilken det är.

Likes

Comments