MITT EGET FAVVOFRULLE-RECEPT

God förmiddag! I och min min utbildning (som jag tjatar om i VARJE inlägg) så har jag börjat tänka mer på kosten. Jag har alltid tänkt ganska mycket på ”tallriksmodellen” och att äta varierat. Nu har man dock blivit ännu mer medveten om vad och när man ska få i sig näring. I och med det har jag börjat experimentera med vad jag käkar och har nu kommit på(!!) dessa underbara recept som jag tänkte dela med mig av i dagens inlägg. Soo, det här åt jag till frukost idag (och igår);


Denna rätt har nästan allt man kan önska sig; den är mättande, söt, syrlig och har lite krisp på toppen ;-)

Hallongröt:
1 dl havregryn
1/3 dl frusna hallon
1 tsk salt
2,5 dl vatten
Koka upp havregryn, hallon, salt och vatten. Sänk sedan värmen och låt småkoka under begränsad omrörning tills gröten nått önskad konsistens.

Söt topping:
1/3 dl hallon
5 st äppelchips (recept nedan!!)
1,5 dl lättmjölk


Ingredienser:
2-3 äpplen
1/2 tsk kanel

Ställ ugnen på 90 grader. Skiva äpplena(ta eventuellt bort kärnor) i 2-3 mm tunna skivor. Placera skivorna på en klädd plåt och grädda i ugnen i 4-5 timmar. Öppna ungsluckan en gång i timmen för att släppa ut vattenånga. Ta ut de klara chipsen, strö över kanelen och låt svalna innan du lägger dem i en fryspåse. Dessa chips är perfekta som snacks eller - att strö över gröten ;-)

Gillar

Kommentarer

Deniselundqvist
Deniselundqvist,
Men åh så gott!!
nouw.com/deniselundqvist