FÖRÄNDRINGSAGENTERNA

Vi har nu slutat att arbeta för i sommar och därför kommer vi inte längre att uppdatera den här bloggen. Som sagt det har hänt mycket saker den här sommaren och vi har lärt oss massor av nya saker som ni har kunnat läsa lite mer om i tidigare inlägg där vi summerar vad vi har gjort under vår tid som Förändringsagent.

Men fortsätt att dela vårt resultat så att fler får ta del av det vi kom fram till. För som sagt vi är unga och vi behöver fortfarande stöd från er vuxna.

Gå in och gilla Ung Handlingskrafts facebooksida för att inte missa när något nytt händer. www.facebook.se/unghandlingskraft

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej!

Imorgon tisdag kommer ni kunna träffa några av oss Förändringsagenter på kulturkalaset i Bältesspännarparken. Vi kommer tillsammans med Förebildarna att ställa ut i ett tält. Besök vår hemsida www.unghandlingskraft.se för att läsa mer om Förebildarna.
Likes

Comments

Hejsan allihopa! Hoppas ni har en härlig helg och inte för att stressa er men de är ju drygt en vecka kvar på sommarlovet. Kanske har några av er äldre redan börjar arbeta. Nu ska vi i alla fall berätta om vår sista vecka och slutklämmen på vårt projekt.

Denna veckan har vi helt enkelt slutfört vårt projekt. Då undrar ni säkert HUR vi har gått till väga och detta ska vi nu berätta för er!

Vi hade i uppgift att presentera vår undersökning i bild, text och film. Bilder hade vi gått om men bra texter och en grym film som ska framföra vårt resultat hade vi inte gjort än. Filmen var de svåraste att sätta igång med eftersom budskapet var svårt att förmedla. Vi fick då sitta i många timmar och skriva upp secener som skulle filmas och röster som skulle spelas in. Medan några av oss hade ansvar för filmen gjorde resterande texter och cirkeldiagram av resultatet vi fått. Vi skrev även flera mejl till olika tidningar som Metro och Tidnigen Väster. Vi ringde också RixFm och P4. RixFm sa att vi inte riktigt passar in på deras kanal eftersom de är en humor och rolig radiostation. Medan P4 blev väldigt intresserade. De ställde en massa frågor och sa att de skulle höra av sig. Han som vi pratade med skulle ta semester och han sa att hans arbetskamrater skulle ta kontakt med oss, men de har tyvärr inte hänt än. Vilket är väldigt tråkigt. Vi har även försökt att ringa GP men deras telefonnummer ledde oss till en dejtingsite, så vi vågade inte riktigt ringa tillbaka. Vi ska ändå vara stolta att Tidningen Väster tog sin tid att komma hit för att intervjua och ta bilder som kommer ut den 13 augusti. Alla som får denna tidningen bor i Västra Göteborg och det är ju framförallt här vi vill dela och nå ut med resultatet. Så det är ju skoj!

Vi har även gjort stora affischer med texter och bilder som ska marknadsföra på Kulturkalaset den 16 augusti i Bälterspännarparken. Vi ska även sätta upp affischerna här på Göteborg Stads kontor så Nämden/politikerna för Västra Göteborg kan se vårt resultat. Det är viktigt att de får se vad vi fått fram av den här undersökningen eftersom det är de som har mest makt att förändra och göra skillnad för oss ungdomar här.

Våra affischer som ska hängas upp som ett spår av oss på kontoret

Likes

Comments

Augusti månad började - och så gjorde även våran andra vecka.

Redan från förra veckan hade vi en plan om var vi skulle intervjua, medan grupperna lottade vi ut varje morgonmöte. Vi var alltid uppdelade i tre grupper med tre till fyra personer i varje.

På morgonen innan lunch var det aldrig mycket ungdomar ute att intervjua, eftersom det fortfarande var sommarlov och många låg förmodligen och sov. Vi löste detta genom att gå in mer i bostadsområderna då ungdomar kan vara ute för att hämta posten, spela pókemon eller vara påväg mot något annat ärende. Vi träffade många kompisgäng vilket kan vara en felkälla i vårt resultat med tanke på att man inte vågar svara helt personligt utan mer efter sina vänner. Detsamma gällde när de hade sina föräldrar bredvid. Detta kan vi ha i åtanke nästa gång, men tanken fanns med när vi sammanställde resultatet. Vi motverkade detta genom att leta efter ungdomar i samma område men istället med motsatt kön och annan ålder för att få resultatet så jämt som möjligt.

Varje dag gick vi till nya platser, men även Frölunda torg. Det var ett bra ställe att gå till eftersom det finns väldigt blandat med människor där. Det finns ungdomar från alla ställen i Västra Göteborg, i alla åldrar och olika kön. Vissa berättade till och med för oss att de hänger på torget för att det inte fanns någon annanstans att vara, vilket vi givetvis tog med i våran undersökning!

Här var vi i Fiskebäck

Likes

Comments

Resan som förändringsagent börjar lida mot sitt slut. 3 produktiva veckor från att inte inte ha någon information alls till att publicera ett resultat av vad ungdomarna i Västra Göteborg känner och tycker. Det har varit lärorikt, spännande och intressant. VI har även stött på problem på vägen som vi lärt oss att lösa.

3 saker som varit extra intressanta är att få höra vad ungdomar känner om sitt område och att många vågat dela med sig av personliga saker som t.e.x problem med familjens ekonomi. Men även att få höra deras högsta drömmar och mål i livet som att bli läkare eller att bli ingenjör. Det har varit lärorikt att på egen hand och eget ansvar starta ett sådant stort projekt. Man lär sig att allt inte är en dans på rosor och att det krävs mycket jobb för att få fram det resultat man vill.

Allt började med att vi gjorde tankekartor och övningar för att spåna idéer för att komma igång. Allt eftersom har vi märkt att man måste ta saker som det kommer. Det man planerade i början kanske inte fungerade i slutändan. T.ex. att vi ville ta kontakt med alla tidningar, radio och tv. Problemet var att det var svårt att få tag på alla och det visade sig vara bättre att satsa på några få och göra det ordentligt.

Vi fortsatte den veckan med att skriva frågor. Vi anpassade frågorna utifrån vilket resultat vi ville få fram, det visade sig vara svårare än vad vi trodde. När vi beslutat oss för vilka intervju-frågor vi skulle använda började vi skriva på ett formulär, även det var inte det lättaste. Vi hade två olika enkät-hemsidor och valde tillslut Google Formulär. Nackdelen med denna sida var att det inte gick att jämföra specifika frågor. T.ex. vilken ålder som var mest trygg i sitt område eller att jämföra om det fanns mest tjejer eller killar som var religösa.

Sista dagen på veckan började vi skriva ut våra enkäter och visitkort för att testa på att gå ut och intervjua. Vi märkte snabbt att om vi gav de enkäten för att själva skriva på blev de korta och ointressanta svar eftersom många ungdomar inte "orkar/har tid" med sånt här. Vi insåg detta när många enkäter endast var halvt ifyllda. Istället reflekterade vi på eftermiddagsmötet om att vi skulle prata med de som skulle intervjuas, då skulle vi också få en mer helbild om hur personen tänker och känner.Likes

Comments

Hej allihopa! Filmen är nu äntligen färdig och här är den!

https://youtu.be/RTb7rM-CSLY 

​​Sprid till alla ni känner! Hälsningar från oss

,.

Likes

Comments

Hej! Vi har tidigare blivit intervjuade av tidningen Väster. Artikeln har nu publicerats Här!

Hoppas ni får en bra torsdag!

Likes

Comments

Hej allihopa!

Ville bara påminna om att vi har gjort en film under dessa veckor. Vi har lagt ner mycket tid på den och har äntligen fått ihop alla viktiga delar. Filmen kommer snart komma upp på både facebook och youtube...

Men även på bloggen! Så häng kvar, för snart smäller det!

Likes

Comments

Hej allihopa!!!! Vi är klara med filmen och resultatet dem kommer släppas ut på våran Facebook sida så var uppmärksamma. ni kommer säkert gilla vårt resultat och film som vi har slitit med. planchen ser bra ut och kan läggas upp på kulturkalaset.

Likes

Comments

Idag har vi börjat på våran film, lagt ihop manus, spelat in och redigerat till en film. Men det har inte varit så enkelt, det har varit svårt att komma på idéer och få ihop filmen. Men tillslut har vi lyckats få ihop det! Tillsammans valde vi musik i bakgrunden, spelat in text och citat. Vi bestämde oss för att ta text utifrån vårt resultat, men använda det så att det passar bättre i film. Vi gick ut och filmade tillsammans saker som gjorde oss glada och håller nu på att klippa ihop. när filmen är klar ska den spridas på facebook och tanken är att så många som möjligt ska få ta del av vårt resultat!

Men det är inte allt, samtidigt håller vi även på med en affisch som ska sättas upp i kontoret. Tanken är att när vi förändringsagenter lämnar byggnaden så finns ett spår kvar med information som kommer att hjälpa oss ungdomar i Västra Göteborg. Det är nämligen så att vi jobbar i samma lokal som politikerna har möten i och de har möjlighet att förändra!

Likes

Comments