Denna veckan har vi haft modeteckning i skolan, det är så roligt att få lära sig en massa nya tekniker och hur man ska göra skuggningar och hur man ritar olika tyger.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag sydde ett par nya badbyxor (vattenkalsonger som Malte kallar dem) till min Malte.

Jag sprättade hans gamla köpebyxor och förstorade mönstret något.

Badbyxorna passade perfekt och Malte är supernöjd. Det är så roligt att kunna skapa själv!!

Tyget är badlycra som jag beställt från USA förra året.

Likes

Comments

Idag åkte jag en sväng till Tygdrömmar som bjöd på julmys i sin butik här i Linköping. Jag kom därifrån med ett antal meter fina tyger. Roligast av allt var teddyfleecen i bomull, den ska bli intressant att testa.

Likes

Comments


Jag har planerat julklappar sedan slutet av september ungefär, jag är klar med alla jag hade på min lista förutom barnen. Stora killen är 8 år och det känns lite som en mellanperiod, många leksaker känns för barnsliga och några av de saker han verkligen önskar sig känns lite dyra, som en Ipad till exempel. Han önskade sig en telefon nu i födelsedagspresent men det kändes inte helt rätt att köpa en telefon till honom så han fick en klocka som han kan ringa med också.

De två mindre barnen känns betydligt lättare att köpa julklappar till, dom blir glada över pappret och snöret.


Här hänger två blivande julklappar och väntar på inslagning.

Likes

Comments

Ojojoj det var länge sedan jag skrev något här! Jag har under hösten påbörjat en 2 årig utbildning inom mode, konfektion och mönsterkonstruktion. Jag trivs som fisken i vattnet och lär mig massor med nyttiga saker.

Något som jag har tyckt varit extra roligt är lektionerna i modeteckning som vi har med en härlig dam som heter Jackie, jag som aldrig kunnat rita och tyckt att det är ganska trist tycker helt plötsligt att det är jätteroligt. Planskisser är jätteroligt att göra innan vi gör mönster på våra plagg.


Här är en tröja som jag först fick rita sedan ta ut mönstret till själv och sedan sy upp.
och här är den färdiga tröjan:

Likes

Comments

Vi firade midsommar hemma i stan i år tillsammans med lite kompisar och deras barn.

Här är min äldsta och yngsta, Viggo har hemsydda byxor på sig och Juno är helt hemsydd.

Jag älskar mönstret till Junos solhatt, superenkel att sy och modellen är så söt.

Likes

Comments

Hejsan, det var ett tag sedan jag skrev här nu men nu är jag tillbaka.

Jag har fått frågan av flera stycken på hur jag kantar mina tröjor, jag har inte köpt till en bandkantare till min Coverpro än så jag kör manuellt, jag tycker att det går jättebra men jag skulle gärna köpa till en så jag slipper nåla så mycket.

Jag hoppas att bilderna talar för sig själva, om ni har frågor så är det bara att hojta till så ska göra mitt bästa för att svara så att alla förstår.

Likes

Comments

Jag bara måste visa upp den här snygga bomberjackan jag sydde till mig själv. Den är så mjuk och varm, jag skulle kunna bo i den! Tyvärr är mudden nertill i minsta laget så jag borde byta ut den men jag älskar den endå.

Jag hittade en T-shirt med Leia på men den var alldeles för stor för mig, jag kunde inte motstå trycket så jag köpte den endå. Jag klippte ut Leia och sydde fast trycket på bakstycket på en tröja som jag sytt från en av Jenny Hellströms böcker. Mönstret heter Grace och jag lade till en dragkedja framtill.

Likes

Comments

Nu kör vi så det ryker!

Jag har velat starta en blogg ett tag nu och äntligen gjorde jag slag i saken. Jag kommer att skriva en hel del om sömnad och tyger vilka är mina stora passioner i livet. Man kan inte ha nog med tyger, jag fick med mig ca 30 meter tyg från syfestivalen i förra veckan som jag just nu jobbar stenhårt på att sy upp så jag kan köpa mer tyg!

Likes

Comments