Nu har jag roddat ihjäl mig i våran trädgård. Det växer ogräs som gräsmatta och det är träd och buskar överallt, känns som att det inte finns något slut. Anlade en pallkrage idag också och roddade i jorden innan för att få bort lite rötter osv. Alltså på riktigt, liiite rötter blev fan en hel korg på mindre än en kvadrat. Men till det bra så har sparrisen kommit upp och jag skördade igår och idag också planterade jag två sorters pioner mot väggen till uthuset så nu får vi hålla alla tummar och tår att det fortsätter och börjar växa🙊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Att träffa dåren i hörnet på bilden, som jag köpt hus med.

Likes

Comments

Måste ju visa lite hur det ser ut här inne hos oss nu innan vi börjar måla å hålla på! Matsalen och vardagsrummet och kakelugnar i typ varje rum. Så vi har till och med en i garderoben, folk tycker vi är tokig som valt garderoben i ett rum med kakelugn men vad ska man göra då när man typ har en i varje rum förutom hallen?🙈

Sista bilden är tagen mellan matsal och vardagsrum😀

Likes

Comments

Så roligt. Var på Nordanå i arkivet här om dagen för att kolla om det fanns några gamla bilder från förr på huset, hittade lite grann men inte så mycket som jag ville. Hade mest velat hittat några interiörsbilder. MEN hittade lite från sjukhuset som vårt hus tillhörde och fick en idé om hur jag ska måla i vardagsrummet. Så roligt att kolla på bilder från förr, helt sjukt hur stor skillnad det är.

Snygg pil på sista bilden😂Försöker peka på väggen att de brutit av väggfärgen med en linje innan taket. Tänker att det är så det ska bli hihi

Likes

Comments

Så himla svårt. Vi måste måla om huset för slamfärgen har börjat flagna sådär som slamfärger gör när den skriker efter ny färg. I samma veva tänkte jag måla om ytterdörren, hus från 1800-talet i Sverige hade nästan aldrig vita dörrar utan mest vanligt var guldockra, som även blev årets färg 2016 eller kromoxidgrön som också var en vanlig färg. Har hittat rester av kromoxidgrön på insidan av den lilla dörren som går in till krypgrunden så kanske den då det verkar varit den färgen tidigare MEN alltså kolla den gula färgen så himla läcker😩också har vi staket som också ska upp, tror det blir ett klassiskt spjutstaket som på bilden ovan fast helt i falurött såklart.

Likes

Comments

Blåkrokusen har börjat kika fram ute på gården och den finns överallt.
Ska bli sjukt spännande att se vad mer som gömmer sig i den här trädgården i sommar, jag tror i alla fall att det är dött i pallkragarna... men det har varit havtorn i dom i alla fall så vi får se.

Det bästa med hela tomten är att vi har vildvuxen sparris som man kan gå ut och ta en knippe av nästan varje dag, om den vill kika fram i år men det låter ju helt sjukt att den kan överleva i det här klimatet? fast om den gjort det i typ hundra år hittills tycker man ju den kan överleva hundra till.
Nu ska jag ut och kratta klart så sambon tycker jag har varit superduktig tills han kommer hem imorgon från riksgränsen och innan jag ikväll ska jag iväg på 30-års fest.

Trevlig helg!

Likes

Comments

Så svårt att bestämma sig... jag var riktigt sugen på en greige heltäckningsmatta så jag beställde hem dessa provbitarna.
Tur det, för på hemsidan såg dom ju helt annars ut i färg. Den som hette greige är typ brun(se näst längst till höger) kanske blir en grå då. Eller rosa? Fast tror man kommer bli less på ett rosa golv.

Vad tros om den näst längst till vänster? Hmm....

Likes

Comments

Gummifärg. Tack för att du finns.
Jag kom på det när jag googlade runt här om veckan. Om man vill spraymåla något men har beslutsångest eller vill förnya något klassiskt för stunden och man är sjukt less på färgen på ett föremål som man redan äger men inte vill förstöra, så måste det ju finnas ett enkelt sätt att göra det på? Så jag googlade plastfärg och efter lite klickande hittade jag, gummifärgen tadaaa som mestadels används till bilar för att skydda eller förändra utseendet på exempelvis fälgar.
Den kommer i olika färger och det finns några olika märken att välja mellan. Jag hade tur som hittade en burk på Biltema för jag orkade inte vänta på en beställning när jag kom på att jag ville ha en annan färg på min kopparpall anyone från Maze.

Här ska ni få veta varför den är grym:
- Man kan spraya den på trä, plast, metall, sten, glas
- Skyddar mot solljus, korrosion och fukt
- Den är vattentät
- Den går att dra av när man är less på färgen man sprayat och lämnar inga märken eller rester så länge man sprayar i många tunna lager.

Fattar ni hur praktiskt man kan spraya typ ALLT!!!
Köp den ba ni kommer älska den. Den här pallen var alltså i koppar innan.

Likes

Comments

Här har vi det!!
Mitt drömhus, som jag hittade för drygt ett år sedan när jag var ute på promenad på en gata som jag tidigare gått på tusen gånger i mitt liv.

Förmodligen har det att göra med att vi var i hustankar och J nästan desperat över att flytta till hus då han hade haft sin lägenhet i typ elva år... (han är gammal, jag vet-fyllde just 30 eheh)

Storyn är i alla fall att jag började googla om huset ifall det var en privat bostad eller firma som hade det. Privat såklart, köpt för ca fyra år sedan av ett par i medelåldern. F*ck tänkte jag, tio år bort då tills det läggs ut till försäljning nästa gång, så hoppet rann ur mig och jag pekade och grämde mig över situationen varenda gång vi passerade gatan som huset ligger på.

Jocke far utomlands i september och huset läggs ut!!!! Jag ringer i extas med en mening-vi ska köpa hus. Sen var det hur många som helst med på budgivningen och så klart ännu fler som gick på visningen men vi hade bestämt oss, för känslan när vi gick in i huset var att det var vårt hem och på den vägen krigade vi hem den här lantliga idyllen sju minuters gång från alltså absoluta centrala stan och inte liknande något hus i hela stan.

Nu håller vi på med småfix för hur fint det ändå var när vi köpte det är jag spyless på vitt och det breda plankgolvet är oljat så det är typ gult och rå fult. Golvet ska slipas och ljusas upp och väggarna ska spacklas och mörkas ner. Grattis till oss också för att det är locktak invändigt som är målad med linoljefärg sedan tidernas begynnelse som börjat krackelera, takes forever...
Men vi är snart färdiga med ett rum. Lägger ut en bild så fort elektrikern varit här och fixat belysningen.

Likes

Comments

För er som inte vet(då jag inte bloggat på ett år) trevlig Valborgs förresten, så har jag och J köpt hus! Äntligen.

Det här med hus. Det är riktigt kul och vilken frihet man har att göra vad man vill på sin egen tomt. Igår tex. Hade vi friheten att kratta tomten från höstens alla löv. Idag snöar det i sinne här i Skellefteå så nu har vi friheten att skotta istället😅

Men så klart handlar husäganade inte bara om friheter utan man måste ju ta sitt ansvar också så som att renovera, lägga ut en massa pengar, inreda, stöta på hinder och hinna ångra sina färg/inredningsval några gånger också.

Timmerkänslan av ett 167 år gammalt hus som är av betydande roll för Skellefteåbygdens historia då det var stadens första och enda sjukstuga-epedimisjukstuga eller kopphus som det kallades förr. Här bor vi nu och det spökar inte. Sov som ett barn första natten och alla nätter sedan dess.

Likes

Comments