Synundersökning

Jaha. Då var det gjort.
En ny synundersökning är gjord. Det var tre år sen sist men det var inte så stor skillnad på synen nu.
Fick göra en massa konstiga undersökningar just för att det ska bli progressiva.

Det finns inte mycket som känns så obekvämt och fel som att göra en synundersökning. Man sitter där med konstiga maskiner eller en robotbåge på sig och dom ändrar skärpan pyttelite hela tiden och man ser liksom ingen skillnad riktigt och har ingen som helst koll på vilken av alternativen som kändes bäst.
Går alltid därifrån och känner att inget alternativ kändes bra och att jag typ bara gav mig för att inget funkar.

Men men.
Dom har predikat länge och väl om hur väldigt svårt det är att anpassa sig till progressiva och att det inte ens funkar för vissa.
Så man får väl hålla tummen riktigt hårt för att det ska bli bra.
Funkar det så kommer det bli magiskt bra att kunna ha glasögon hela dagarna, slippa ta av dom 200ggr/dag vilket gör att jag inte ens använder dom mer än till tv och bilkörning. Så sitter jag här och kisar och får sån hemsk huvudvärk. O rynkor. Hehe.

5000 saftiga kronor. Ändå hade dom kampanj nu på 50%.
Kostar det så smakar det. Men jag känner att ens syn är en rätt vital och viktig del i sitt lilla liv så där om något ska väl pengarna läggas.

Det blev 1600kr dyrare för att de ska göra glasen tunna, annars kräver mina ögon såna tjocka glas och det säger jag ju blankt nej till.

Om två veckor är dom klara och sen har man 3 månader på sig att försöka lära sig använda dom och göra justeringar om det behövs.


Jag kommer få permanenta såna här märken av att ha brillor jämt ju. Hehe.

/Annette

  • Nära Veckovägen , Järfälla

Gillar