Sars-cov-2 screening

Japp. Idag startade studien på S:T Eriks ögonsjukhus, screening av covid-19. Och jag i egen hög person var utvald att föra studien framåt. Jag och två till.

Så vi startade dagen med att testa varandra. Blodprov för antikroppar och svalgprov för ev. pågående smitta.

Vi hade byggt upp en provtagningscentral i ett av läkarrummen. 3 patienter i taget kunde vi ta emot. En varsin. Med skiljeväggar emellan.
Visir och allmän skyddsutrustning på.

Vi skulle testa alla akutens personal och det är 65st inkl. alla läkare och ST-läkare. Dock är det frivilligt, så vissa kanske uteblir.

Vi skulle få tre dagar på oss.
Men vi hade sånt flow och allt flöt på på löpande band, så vi hann med 35 personer!
I 4 timmar satt vi och stack, tog blod. Gjorde svalgprov. Registrerade personen i alla papper. Rulla ihop proverna med pappret, gummisnodd runt- in i kylen. Sprita av allt- duka fram nytt material. Ropa in ny patient (kollega) och börja om.

Jag lyckades på alla. Inte en enda som var svår att få blod ifrån och ingen spydde på mig av svalgprovet. Haha.
Självkänsla-boosten blir rätt rejäl.

Visst, vi tar ju prover då och då och jag har gjort det mycket genom åren. Men man sitter ju aldrig så här och matar person efter person timme ut och timme in.
Det är så roligt. Älskar att ta prover.

Dock var jag såååå slut när vi var klara. Man får gräslig huvudvärk av visiret och ställningen man har när man sitter och tar prover är inte den bästa. Man är ju även 100% koncentrerad hela tiden så hjärnan och kroppen var helt slut efteråt.

Vi klappade varandra på axeln när vi var klara och fick veta från chefen vilket grymt jobb vi hade gjort och hur extremt organiserade och snabba vi var. Vi har ju två dagar till på oss men det kommer bara behövas en dag till. Mindre än hälften kvar nu. 👏

Nu har man varit med och gjort sitt för framtiden inom denna pandemi. Detta är ju som sagt en studie för att se hur många av oss vårdpersonal som blivit smittad genom vårt arbete. Vad som kan göras bättre vid ev. framtida händelser av denna allvarlighetsgrad. Och nåt att trycka upp i ansiktet på politikerna.
På Danderyd var det 1 av 5. Skrämmande.
Jag tror vi kommer ha b��ttre siffror då vi inte alls har samma patientgrupp.

Jag började 7 i morse. Första dagen jag började 7. Var med och öppnade upp akuten och allt som hör det till.
Jag sov hur dåligt som helst inatt dock, så jag är verkligen dödligt trött nu. Ikväll ska jag lägga mig tidigt! Tidigt tidigt. Så taggad på att få krypa ner.

Min lilla station 😊👇

/Annette

Gillar

Kommentarer

generalen
generalen,
Coolt! men ändå läskigt, men du var väl mer skyddad än på bilden?:o
nouw.com/generalen
Explicit
Explicit,
Ja, förkläde och handskar. dock inget munskydd. Men det där visiret var enormt stort och skulle väl täcka munnen med. Men hade nog velat ha ett munskydd egentligen oxå.
nouw.com/explicit
generalen
generalen,
Okej de va ju bra men konstigt att ni inte hade munskydd men visiret räcker förhoppningsvis:)
nouw.com/generalen