Oro

Jag är så orolig för Max. Mins inte nu om jag har skrivit om hans beteende sista tiden?
Jag vill minnas att jag först la märket till att han bara blinkar med ett öga för en månad sen. Eller lite mer, det var nån av första gångerna Matthias var här. Då såg vi båda att han bara blundar med höger öga när han blinkar.
Han kan stänga båda och gör det ibland också men oftast bara ena. Höger.
Sen i samma veva de, kanske någon vecka senare började han vilja ut på balkonger mer. Vilket han fick. Och med dagarna så gick det tillslut inte att ha honom inne för han ville bara ut igen osv.
Sen för någon vecka sen så är han helt orimligt ”rastlös?” Han går runt och jamar konstant. Hela tiden. Och jag ser honom aldrig sova längre på dagarna. Han låg alltid uppe på en garderob på dagarna när han sov. Han har inte varit där på iaf 10 dagar.

Han står och krafsar på dörren och ska ut precis hela tiden.
Så igår eller i föregår så barrikaderade jag balkongdörren med alla möbler jag äger typ så han ska sluta krafsa.
Men det går liksom inte. Han jamar kontant.
Jag har försökt titta in i munnen, om det är tänderna. Men dom ser iaf fina ut. Fick borsta dom länge igår. Verkar inte ha ont.

Han har aldrig varit förtjust i mat. Jag tycker dock att han äter okej nu. Speciellt om jag matar honom med torrfoder. Han ställer sig på bakbenen och gör ”high-five” och tar maten i munnen. Sötis. Mest då är det kul att äta.
Han dricker bra och jag tror han sköter magen o kisseriet. Svårt att säga helt eftersom dom är två.
Jag har klämt och känt över hela kroppen men han reagerar inte som att nåt gör ont.

Jag har köpt feliway. (Lugnande feromoner) som jag sprayar här hemma men det gör verkligen ingen nytta. Det är annars väldigt effektivt.
Igår hittade jag smärtstillande som Tiara fick utskrivet. Jag mins att veterinären då sa att det var ganska svagt och ingen fara att ge (vi visste inte om tiara hade smärta eller om det var oro då) så jag gav Max det igår och en idag men ingen skillnad där heller.

Han har gått ner 0,3kg på några månader och har fällt extrema mängder päls. Jag tycker han ser otroligt långsmal ut, verkar ha växt en del på sistone.

Han verkar helt klart otroligt orolig. OTROLIGT orolig. Om det beror på en sjukdom eller om han bara blivit extremt rastlös helt plötsligt vet jag ju inte.
Försöker aktivera och busa men han kan avbryta mitt i allt för att ställa sig och skrika.
Känns inte okej.

Så i morgon ska jag ringa veterinären så får dom ta lite prover.
Jag får för mig att han typ har en hjärntumör som trycker där inne som gör honom orolig. Och som gör att han bara blinkar med ena ögat.
Men så behöver det ju inte vara såklart.

Är väldigt rolig iaf.
Hoppas vi får en tid i morgon eftermiddag. Eller tisdag. Då är jag tlll och med ledig.

Jag hoppas att dom kan finna något svar på vad som är fel för jag håller på att tappa det totalt snart. Pallar inte var hemma här längre.

Lilla grisbjörnen min. ❤️

/Annette

Gillar

Kommentarer

generalen
generalen,
Men fy va jobbigt, undrar vad de kan va lille vännen 😔💕
nouw.com/generalen