Näringslära

Sitter precis nu och tittar på nyhetsmorgon där de pratar om hälsa med Michael Mosley. (Vet inte om de stavades så) Hans pappa fick diagnosen Diabetes typ2 som 50 åring. Medicinerades och dog av bieffekterna av medicineringen vid 74års ålder. Man har DUBBELT så hög risk att bli dement med diabetes typ 2. Dubbelt!
Och just demens är den näst vanligaste dödsorsaken i Sverige. Sug på den!

Sj��lva Michael fick också diabetes typ 2 men vägrade behandling och började forska i stället. Om dieter osv. Och lyckades med hjälp av den, så kallade 5:2 metoden bli av med sin diabetes och dessutom sänka kolesterolet till normal nivå. Utan att en enda gång medicinera.
Så sjukt intressant sånt där tycker jag.

Just diabetes typ 2 uppkommer oftast hos överviktiga patienter. Och övervikt i sig själv är ju så otroligt farligt för alla sjukdomar. Kvinnor har betydligt högre risk att få bröstcancer tex. Bara det..

Vi har extremt många patienter med diabetes typ 2 på jobbet. Ofta är dom lite äldre, 60+ och man skulle nog nästan kunna säga att samtliga är överviktiga av någon grad och har en tidig eller sen demens.

Förr sa man att man skulle äta 500kcal 2 dagar/veckan och sen äta bra och nyttigt resterande dagar. I just 5:2 dieten. Nu har man sett att det är minst lika effektivt med 800kcal.
Jag har själv aldrig testat denna diet. Jag kan inte gå på dieter, det slutar bara i självsvält.
Men jag vet andra som gjort det med fina resultat.
Det är inte en diet man lever efter resten av livet utan tills man uppnått sitt resultat. Sen leva rätt efter det.

Jag blir sugen på att läsa mer näringslära. Tänk vad man kan påverka sina värden och sin framtid bara genom att äta rätt.
Minimum effort egentligen.

Det är samma med smärtproblematik. Inflammationssjukdomar osv. Så mycket har med kosten att göra.

Intressant!

/Annette

  • Nära Veckovägen , Järfälla

Gillar