Kycklinghjärta

Idag har jag tagit mig utanför dörren för första gången sen i lördags.
Jag var tvungen att åka till Willys en snabbis.
Helt slut på föda här hemma. Både till mig och pälsbollarna.

Jag köpte kycklingfärs igen till killarna men provade även lite inälvor också. Finns ju kycklingmage, hjärta och lever.
Googlade lite och taurinet är det viktigaste för katter och det finns det gott om i hjärta. Så köpte ett paket små hjärtan också. 😩

Gav dom precis lite färs, och så hjärtan för första gången.
Wow säger jag bara. Max är så liten i maten, smakar lite men går rätt snabbt. Oliver är ju som känt, enorm i maten.
Båda två stod som förstelnade och åt och åt och åt. Det var tydligen jäkligt gott!

När Max hade ätit en normal portion så gick han. Oliver kan liksom aldrig sluta äta så han stod kvar. Men så fort Max gick så tog Oliver en bit hjärta i munnen och satte sig framför Max med 2m emellan och plötsligt börjar han morra som fan! Han satt liksom bara där med maten i munnen eller golvet och morrade.
Jätte konstigt. Det måste varit så gott att han har tvungen att skydda det för sitt liv.

Lilla knasbollen.

Sjukligt äckligt var det att stå och skära upp dom små hjärtarna. Blä.
Men nu är allt uppskuret och både hjärtan och färs portionerade i påsar och inne i frysen.

Båda grabbarna ratar Mjaus konservburksmat plötsligt. Tetrorna gillar dom mer men dom är ju så dyra. Och det är bara mjau och bozita som är bra mat av det som finns i mjukmats-väg så tänker aldrig ge dom något annat.
Kanske blir bättre om de får lite färs/ägg/hjärta då och då. Blir kanske lite tradigt med samma burkmat hela tiden.

Riktiga små gormet-katter.

Nu är dom fulla av bus och jagar varandra och busar. Mätta och belåtna. 😍😍

Jag mår lite bättre idag. Men halsontet sitter kvar och jag är tungandad och hostar. Som tur var så hade jag kvar coccilana i kylen från förra omgången med hosta. Den är bra!
Har sjukskrivit mig veckan ut iaf.

/Annette

  • Nära Veckovägen , Järfälla

Gillar

Kommentarer

generalen
generalen,
Men euw haha va äckligt de ser ut:o men jag har hört att både katter och hundar mår som bäst på färsk mat, bra för tänderna och matsmältningen jämfört med att enbart leva på torrfoder.
nouw.com/generalen
Explicit
Explicit,
Ja torrfoder ska man helst inte ge alls. Kan leda till många sjukdomar då det är så enormt viktigt att de dricker riktigt mycket för att inte få följdsjukdomar av det onaturliga torrfodret. Jag visste inte faran i det förut. Tiara Chipo och Aimee fick typ bara det. Men nu är jag påläst och kan jag hindra sjukdomar och annat dumt så gör jag det. 😊 dessutom är det ju killar, så de har ju större risk för njursten. Den minskar ju dramatiskt nu när de får i sig så mkt vätska. den naturliga födan är ju rått kött. Helst med senor och benbitar i. Finns såna bollar man kan köpa, inälvor, brosk, senor. Killarna älskade verkligen hjärta! Var fantastiskt att se. Jag ger mjau blötmat annars, det är ju också färskmat men på konserv. utan socker och spannmål. Men dom ratar det mer och mer. Så det känns bra att erbjuda färs och hjärta eller lever. Eller mage men det såg så sjukt äckligt ut. Tar ju emot att köpa och stå och hacka. Men vad gör man inte för sina små 😊
nouw.com/explicit