Kompetenskort och byte av avdelning

Hej!

Igår ringde en kvinna och sa att jag vunnit biljetter till unicefs TV4 gala- världens viktigaste kväll!
Jag hade anmält mig och skrivit några rader varför just jag skulle vinna. Men det hade jag glömt bort. Hehe. Blev så paff. Och glad!
Jag och mamma ska gå. Ska bli så roligt!
Glöm inte att se på det. 1 maj. TV4. Kl 20.00.
Och viktigast av allt- bli världsförälder!!!!!!!

Idag har jag tagit beslutet om att inte följa med lungmedicin när vi splittras och dom flyttar till annan del av sjukhuset.
Jag trivs inte där. Patientgruppen är helt i min smak. Det väldigt akuta. Men det fungerar inte särskilt bra mellan uskor och ssk. Inte alls kan man nästan säga. Så man är väldigt ensam där med väldigt sjuka och många patienter.
Jag tycker inte om att bara swisha in och ut till patienterna och släcka bränder. Jag vill ha tid med dom. Och det har man på den andra avdelningen.
Vi ska dock starta upp en helt ny vårdavdelning. Ett nytt koncept. Men vi kommer dubbelbemanna vilket innebär 4!!!!!!! Uskor varje pass. Helt sinnes. Så fantastiskt. Så man kommer bara ha 3 patienter ist för 6 eller 7.
Fatta skillnaden. Och hur mkt tid man kommer få för patienten.
Lite som old times på sjukhus.

Det känns väldigt skönt att ha tagit detta beslutet. Väldigt skönt.

Innan jag gick hem idag så gick jag till clinicum för att göra en examination för kompetenskort. På ren svenska ett prov för att få delegering på venprovtagning, kapillär samt katetersättning. Jag kan ju redan allt sånt där sen länge men man blir ju alltid lite skakis när man ska berätta allt man gör och nån sitter o stirrar på en. Men hon sa att jag fick mer än MVG. Hehe. Så man får väl ge sig själv en klapp på axeln!

I morgon är jag ledig. Längtar verkligen efter att få sova. Ska sova läääänge i morgon!

Ont i halsen har jag vilket skrämmer mig. Hoppas det är typ pollen. Men de känns mer som en begynnande halsfluss. Prutt.
Det var då inte igår jag hade ont i halsen senast.

/Annette

  • Nära Veckovägen , Järfälla

Gillar

Kommentarer