Kirurgbesöket.

Okej då var vi här. 9 april 2021.
Jag har precis kommit hem från NKS. Neurokirurgen.
Det var en ny läkare. Han var väldigt fin. Kändes väldigt vettig. Tjejen jag hade innan var också kanon, jag var ledsen att hon hade slutat men nu känns det bra, för denna kille var minst lika duktig.

Det var absolut ingen stress. Jag satt där med min lista av frågor och fick fråga allt i lugn och ro.

Orkar inte dra hela historien men det slutade med att vi bestämde att han sätter upp mig på väntelistan till operation nu. Det beräknas ta mellan 2-3 månader. Han var tvungen att lägga till ”om inte coronan stiger jätte mkt nu, då kommer våra redan pressande operationsmöjligheter sänkas ytterligare.”

Varför ska operationstider påverkas av Covid? Kan inte fatta det.
Helt olika yrkesområden på helt olika platser av sjukhuset. Det är ju inte direkt att neurokirurgerna får hoppa in i Corona-vården. Så varför ska operationer påverkas?
Helt ologiskt.
Så jävla less på Corona.
Det räcker nu.
Så hypat så man tröttnar.
Aja. Jag ska inte gå in på den vägen nu.

Vi bestämde som sagt att jag sätts upp på listan. Så ska han ringa mig om 1-2v och se hur jag mår och hur jag känner.
För jag fick liksom valet där på plats om jag ville köra på operation nu eller om vi skulle våga vänta lite till.
Hur ska jag kunna ta det beslutet?

Jag frågade: ”helt obejktivt- om en neurokirurg tittar på mina röntgenbilder, vad är första tanken som slår er. Ta bort direkt eller avvakta?”
”Den kommer behövas opereras bort relativt snart. Så jag skulle nog säga så fort som möjligt. Men det GÅR att avvakta något halvår till, det är inte fara för ditt liv” sa han.

Okej..

När den är borttagen så ska den skickas på analys där man ska se hur aggressiv den är och om den var aggressiv så ska jag få genomgå strålning i det området av hjärnan. Det var helt ny information för mig. Skräckinjagande information. Är redan ordentligt strålad mot hjärnan och det har ju ställt till det tillräckligt.

Så det blev så här. Upp på väntelistan.
Jag fick lite ny information som jag inte gillade ang hur det kan komma att bli efter operationen. Om kvarstående problem. Som är betydligt värre än dom symtom jag har av tumören i dagsläget.
Det fick mig att bryta ihop.

Allt bara snurrar och jag känner mest för att spy.

Det vita är svullnad. Det börjar bli lika stort som tumören nästan vilken tydligen inte är bra.

Tycker dock att mitt innersta i hjärnan ser ut som ett glatt djur. :)

/Annette

Gillar

Kommentarer

Ortopeden
,

Fast corona är ju på riktigt?! Jag är ortoped och vi fick stoppa alla planerade operationer eftersom 1. Narkosläkarna behövdes för att ta hand om Corona sjuka 2. Våra operationssalar gjordes om till IVA rum 3. Vi behövdes för att hjälpa till på andra områden - vaccinera, hjälpa till på IVA, jobba på akuten för att avlasta akutläkarna.

Explicit
Explicit,

Hej. Ja att Corona finns vet vi väl alla nu. Men det har verkligen varit ett stort frågetecken kring varför tex cancersjuka får vänta månader på sina planerade behandlingar och operationer ställs in osv. Tack för upplysningen hur det har gått till och går till från din synvikel av vården. Jag jobbar på ögonakuten och där har inte vården påverkats alls för patienterna. Bara för oss som jobbar. Visste inte alls att op-salar gjorts om till IVA salar osv.

Bara att be till högre krafter att det börjar återgå till det ”normala” snart.

nouw.com/explicit
generalen
generalen,
Jag känner att detta kommer att gå bra och den inte kommer vara aggressiv eller så. Jag håller alla mina tummar och all min kraft för att de kommer gå så bra de kan! ❤️
nouw.com/generalen
Explicit
Explicit,

Ja. Man får försöka tänka så. Jag blev så golvad över hans raktframhet och att det var så mkt nytt jag inte hade hört förut. Men jag uppskattar att dom är ärliga och inte förskönar oxå.

nouw.com/explicit
Grislingen
,

Skickar kraft och kramar till dig!

Explicit
Explicit,
❤️❤️ tack vännen
nouw.com/explicit
Malin
,

Vi alla håller tummar p tår att allt går bra , du är stark o vi finns här för dig 💙

Explicit
Explicit,
Tack Malin! ❤️❤️❤️
nouw.com/explicit