Katterna

Tänkte skriva ett inlägg om katterna.
Inte så intressant för er, men jag vill ha att kunna gå tillbaka till när dom är äldre sen och se om dom bytt personligheter.

För personligheter har dom, starka som bara den.
Dom är extremt olika. Men matchar så fint ändå.

Oliver då. Han blev 7 månader för en vecka sen.
Han har blivit så stor. Så maffig. Han påminner om Moufasa. Så kunglig.
Han är en lugn kille som är lite försiktig.
Han är ett riktigt matvrak. Det finns inte en chans att jag kan gå in i köket utan att ha honom vid mina ben eller vid deras matskålar. Tiggandes och bönandes. Han är lite knusslig med vad han får. Kan titta upp på mig med ledsen min när det inte var vad han hade tänkt sig. Men äter oftast upp det ändå.
Han pratar en del. Jamar sällan.
Han har alltid gnagt mycket på mina händer. Han tar i alldeles för mycket och det gör oftast för ont. Hehe. Men har nästan vant av honom det beteendet.
Han är inte den gosigaste katten. Han följer sitt arv från ragdollen och ligger gärna bredvid och ger mig djupa långa kärleksfulla blickar med sina klarblå helt galet vackra ögon. Men ligger helst inte på mig och gosar.
Lyfter jag upp honom så är han snällt kvar tills jag gosat klart. Eller om jag tar honom och lägger honom på mig så är han kvar en stund för min skull men vill helst inte ligga kvar.
Han busar gärna men har alltid varit relativt lugn i sitt busande. Han hoppar aldrig upp på hyllor och byråer. Det enda han orkar sig upp i är soffan ibland, soffbordet och sängen.
Han har aldrig hoppat upp och haft ner nåt från andra möbler. Även det klockrent ragdoll.
Han följer mig vart jag går. Är väldigt trogen mig. Finns alltid vid mina fötter när jag är på toa. Ligger och väntar på mig utanför duschdörren.
Han går fint i koppel. ÄLSKAR skogen. Han styr mig och går rakt in i skogen och njuter så jag blir tårögd. Upptäcker och lever upp så fantastiskt. Gömmer jag mig så piper han och kommer snabbt och letar upp mig.
Han är 4kg fullkomlig kärlek.

Max då. Han blev 13 veckor igår.
Han är full av bus. Full av liv. Full av kärlek.
Han kommer gärna uppkrypandes och lägger sig i min famn. Vad jag än gör så får man avbryta det för då vill han gosa.
Han tittar på mig med sina djupt nötbruna ögon och förmedlar så mycket genom dom.
Han suger och gnager på mina fingertoppar. Är väldigt försiktig när han använder sina tänder.
Han är högt och lågt. Uppe på alla möbler, ganska klantig och ramlar ner och har med sig grejer ner. Har fått ta bort allt ömtåligt.
Han är omättlig i sitt busande. En typisk huskatt skulle jag säga.
Han kurrar högt och ofta. Jamar sparsamt.
Han är inte alls lika lätt att bestämma över som Oliver. Vill han inte klippa klorna så gör han mig väldigt medveten över det.
Han har en vilja av stål och kan få mig att slita mitt hår. Men efter några minuter kommer den där lilla ögontjänaren och kryper upp hos mig och somnar som en liten bebis och hjärtat smälter igen.
Han väger idag 1,7kg. Har gått upp 200gram på en vecka! Bra jobbat ändå.
Han är inte alls lika matglad som Oliver. Ber aldrig om mat men äter när brorsan tiggt till sig mat till dom båda. :) äter allt. Aldrig knusslig.
Än så länge har han bara varit ute i koppel en gång. Men selet var för stort så vågade inte vara ute så länge, men har köpt ett kattungesele nu så i morgon ska vi träna mer på det.
Han är en väldigt trygg och framåt katt. Finns inte mycket han är rädd för.
Det är mycket katt i en pytteliten kropp.

Mina bebisar.
Det bästa av allt- dom älskar varandra!
Oliver älskar Max så djupt. Han gör ett bra jobb som storebror. Han kan inte riktigt kattspråket dock tror jag och är lite tafflig med Max men det börjar bli bättre. Han läxar upp honom och har satt honom på plats men samtidigt tvättar och gosar han med lillebror massor.

Så mycket kärlek.

/Annette

  • Nära Veckovägen , Järfälla

Gillar

Kommentarer

generalen
generalen,
Men asså gud så mysigt! Bästa kissarna❤️
nouw.com/generalen