Glutenfritt brödbak!

Hej!

Det var länge sen jag bakade bröd nu. Fick äntligen till en dubbel sats. Underbart att kunna fylla upp frysen lite.
Det blev fiberrika frallor och tekakor!

(Jag är glutenintolerant för er som inte vet)

Dubbel sats:
I paket jäst.
8dl vätska (fingervarmt) Mjölk eller vatten eller båda.
Ca 3 msk pofiber.
1dl fibrex.
Låt stå och svälla en stund.
Häv i resten;
Ca 800g glutenfri mjölmix. + 100g havregryn
2msk smör eller olja. Jag tog båda. =4msk sammanlagt.
1-2dl mörk sirap, jag tog 2.
😋
Någon msk salt + 1 paket brödkryddor. Kanel om
man gillar.

Kör igång maskinen och pytsa i mjölet pö om pö, annars har ni hela köket fullt av mjöl.
Låt maskinen gå helst 5 minuter. Ju längre desto bättre.

Fram med plåtar och bakplåtspapper.
Oftast är smeten så kladdig att man fåt ta två skedar och klicka ut. Men denna blev lite mer fast så då funkar det att rulla små bullar med hjälp av blöta händer.

Täck över och låt jäsa ca 35min.
På med ugnen på 200grader.
Grädda i nederdelen av ugnen.
Jag vet inte exakt hur länge de ska vara inne, men när det börjar lukta nybakat bröd är dom klara. Hehe. Ca 20 min.

Ät och njut.
Frys in ca 3st/påse så fort som möjligt så förblir dom nybakta.

Det funkar fint med vilken gf mjölmix som helst men jag gillar denna grova. Lite mer tuggmotstånd och nyttigheter.

/Annette

  • Nära Veckovägen , Järfälla

Gillar