En dag att glömma.

Vilken dag.. en av mina sämre faktiskt.
Redan när jag vaknade, av ett jävla ryck, så kändes det fel i kroppen. Jag kände mig totalt outsövd, som om det var mitt i natten. Jag fick inte ordning på tankarna alls och mitt ena öga var rött och kliade.
Jag tog mig ner till bussen iaf. Insåg att jag var 13 min för tidig så satte mig och väntade.
När det hade gått 14 minuter så tittar jag upp på den digitala skylten med avgångstider och ser att det är ytterligare 14 minuter kvar. Bussen sket alltså i att komma..
Inser snabbt att jag aldrig skulle hinna till jobbet i tid, så småsprang upp mot bilen och tog den ist.

Så avlöstes ena problemet med det andra hela dagen. Glömde bort min kod till mitt jobbkort. Har ju jobbat en vecka i rad här och använder koden kanske 35-40ggr/dag. Omöjlig att glömma. Haft samma kod i 3 år dessutom.
Men den var bara borta ur mitt minne.
Jag kände mig kallsvettig och yr. Kändes ibland när jag gick att jag skulle ta ett felsteg och ramla. Eller svimma.
Pratade med min chef om att jag inte kände mig på topp och kanske inte ska ta hand om så många patienter. Hon frågade om jag ville gå hem, men jag valde att stanna för att se om det blev bättre.

Dagen har gått i en dimma. Långsamt. Lite gråtmild och så otröstligt trött.

Tacksam för mina fina kollegor och chefer.

Jag klarade mig igenom hela dagen tillslut och satte mig för att köra hem. Lite rädd för att köra bil då jag är så hjärntrött.
Men en stor ordentlig olycka hade hänt på vägen så blev stående i 30-40 minuter då allt var avstängt.
Ont i knäet som fan. Jobbigt att krypköra. Men sista 15 minutrarna kunde jag stänga av bilen då allt verkligen stod still.
Tittade på de 5 ambulanserna, 4 polisbilarna, 2 brandbilarna, akutbilarna och bärgarna som slet och tänkte att det kunde lika gärna varit jag i en av de totalt söndersmulade bilarna.

Nu ligger jag i soffan. Knäet värker och hela mitt system är avslaget.

Jag har inte kunnat äta ordentligt sista 3 dagarna. Bara kall sallad eller yoghurt. Jag tror jag fick i mig gluten i fredags och har verkligen tagit rejäl skada av det.
Så olika hur sjuk jag blir från gång till gång.
Denna gången var det naturgodis. En sort jag aldrig kunnat äta men jag läste så noga och det stod ingenting om vetemjöl och jag vart så chockad och glad. Och åt många.

Klockan är knappt halv 6, men jag skulle lätt kunna lägga mig för natten nu.
Tog precis en smärtstillande för mitt onda knä.
Nu ska jag ligga här i soffan tills det blir legalt att gå och sova.

/Annette

Gillar

Kommentarer