Bryta ett beteende!

Peeeepoll!!!

Jag har äntligen kommit till sans. Jag har bestämt mig. Jag har kommit till ro. Jag har liksom tagit mitt förnuft till fånga. Nu gäller det.
Jag ska sluta snusa.
Japp.

Jag började 2004. Innan rökte jag lite men med min astma så var det en dålig idé.
Jag var tillsammans med min fd man Matte då som snusade och jag tog en snus när vi var på nån semester en dag. Fick jordens nickokick och jag är en beroendemänniska utan dess like så gick ju direkt i fällan.
Tog en till. Samma kick.
Sen var det ju kört.

Jag har slutat snusa utan problem inför varje IVF. Och självklart under hela graviditeten med Mio.
Då var det inte ens ett problem. Bara slutade.
Men jag slutade även inför min magplastikoperation. Bara för läkningsförmågan skulle ha en chans. Det var INTE lätt. Då kämpade jag.

Jag är livrädd för att börja äta mer som substitut. Gå upp i vikt. Jag kämpar redan en hel del med att vågen häromdagen visade näääästan 60kg.
Jag skulle ju vilja ettikera mig som frisk i hjärnan från anorexian. Men still... nyktert ätstörd. Och jag har köpt teorin dom från anorexibehandlingen övertygande mig med, att jag mår som bäst inom ramen 55-60kg.
Jag har själv under dessa.. 3? år som gått insett att jag drar fram sjuka beteenden när jag ligger nere på 55. Och mår bäst över där helt enkelt. Men nu när jag råkar veta att jag när några gram från 60 så ilar det i mig. Det skulle inte kännas okej att gå över där.
Och det är liksom jul och jag äter ju helt klart för mkt gottis. Och jag rör mig otroligt lite på akuten jämfört med vårdavdelningar som jag tidigare jobbat på. Och det är vinter och mörkt. Och jag är nykär och vi mumsar väl kanske lite god mat osv.
Så att sluta snusa på det?
Läskigt.

Men!!!

Fördelar:
Ekonomi. Ska sätta en automatisk överföring varje vecka till mitt Dreams-konto. Det är en riktig motivation. Att se pengarna växa.
Munhälsa: mitt tandkött mår väl lite sisådär. Plus att jag plötsligt, för några månader sedan bara, upptäckte att mina tänder ser väldigt gula ut. Det är inte fint. Och andedräkten ska tydligen bli bättre utan niktotin.
Och sist men inte minst: Att slippa vara slav under ett beroende. Att slippa känslan av stress att man alltid måste ha snus hemma. I alla väder, vått och torrt, så måste man alltid ut om man inser att dosan börjar ta slut. Det är något som går före alla andra needs i livet.
Vill ej.

Så jag tänker att jag snusar slut på det jag har i kylen. Sen jäklar är det over and out forever.
Min bättre hälft snusar inte vilket nästan är ett krav om jag ska lyckas sluta.

Håll en tumme hörreni!

/Annette

Gillar

Kommentarer

generalen
generalen,

Bra där! Kommer gå fint du har gjort de förr så du vet att du kan 😊 heja

nouw.com/generalen
Explicit
Explicit,

Ja jag hoppas att det inte blir en allt för tuff match!

nouw.com/explicit