Bajsrumpan

Hej!

Jag är så jäkla glad att jag vant Oliver med vatten. Jag har badat honom några ggr sen han kom till mig, dels för att få bort lite löst hår via badandet och dels för att hjälpa honom med pälsvården och det nästan viktigaste- att vänja honom att man ibland MÅSTE bli blöt när det tex fastnar bajs i rumpan, runt rumpan, i pälsen.

Med Chipo hände det till som tätt. När han var dålig i magen och så. Han var lika dålig på pälsvård som Oliver, så när det hände så fick vi alltid åka till veterinären så dom kunde raka rumpan vilket krävdes lugnande flera av gångerna. Både dyrt och väldigt stressande för Chipo. En gång prövade vi att blöta ner hans rumpa med det vart en kamp på liv och död.
Det gick inte.

Men eftersom jag vant Oliver med vatten sen han var liten så går det bra.

Nu, i morse såg jag att han hade en korv hängandes i pälsen där bak. Han kämpade med att få bort den men det gick inte. Jag försökte lirka bort den också men den satt fast. Så jag höll honom över handfatet och tvättade rent rumpan tills allt var borta.
Visst, han protesterar, men jag får göra det.
Han har alltid älskat handduken, att bli torkad efteråt, så så fort jag var klar så torkade jag honom och han låg på golvet och kurrade och myste.
Han visar sån tacksamhet över att bli hjälpt.
Det blir inte en liv och död- upplevelse med vatten. Så otroligt skönt. Han har väldigt mycket päls och sånt händer då och då, så jag är så jäkla glad att vi kan lösa det såhär lätt.
När jag höll på att torka rumpan så trodde jag att det var några kulor bajs kvar men såg att det var lilla pungen. Hehe. Eller lilla, rätt stor! Dags att boka tid för kastrering!

Jag är ledig denna helg! Så jädrans skönt.
Funderar på att gå ut en sväng, kanske prova nya väskan med Oliver. Ha honom där i och gå till något skogigt parti så han kan få rastas av och busa lite.
Ser ut att va helt okej väder. Runt 20.

Tiara är lugn idag. Dom har fått prova Bozita blötmat och hon älskar det! Det är ett väldigt bra foder så jag är glad att hon gillar det. För första gången fick hon nog i sig hela tabletten av lugnande. Och det märks! Hon är mer sig själv, sitt rätta jag. Lite mer chill.

Mina små troll. ❤️❤️

/Annette

  • Nära Veckovägen , Järfälla

Gillar

Kommentarer