Antiklimax

Hola.

Idag var äntligen läkaren tillbaka som gjorde min laser. Hon har varit sjuk och under den perioden har ju jag involverat hela sjukhuset i min oro kring ögat. Hehe.
Idag dilaterade vi ögat igen. Dock med en svagare droppe så pupillen återgick till normalläge efter typ 4h.
Hon tittade nooooooga i mikroskopet. Vi gick upp till kirurgen som såg efterstarren innan lasern och summa summarum så är det så här:
Det är en fin glugg som är lasrad. Bra hål att se igenom. Hon kom åt med några lasereffekter på linsen men det är inget jag kan störas av.
Det sitter inte fast någon slamsa kvar i kapseln MEN det är en enda gröt där inne av kapseln som alltså är bortskjuten.
Jag är ung. Min glaskropp är spänstig och har inte börjat lossna ännu vidarevärst. Vilket gör att resterna från kapseln alltså bara studsar runt där inne.
Efterstarrslaser på en gammal person går alltså lättare. Deras glaskropp har börjat skrumpna och hänger lite mer degigt där inne vilket gör att alla rester kan sjunka ner och lägga sig i botten av ögat.

Så... antingen får jag lära mig att leva med denna gele som plötsligt hamnar i mitt synfält. (Lär aldrig ske) eller så får man operera.
Gå in med en liten dammsugare och suga upp allt som flyter runt där inne.

Men nej. Är min spontana åsikt.

Hon skickade en remiss till kirurgerna och jag ska göra lite research vilken kirurg som är bäst. Sen får jag välja den och dom kan utföra denna operationen på mig.
Eller så vänjer sig hjärnan med detta och lär sig koppla bort det.
Svårt att tro känner ju jag.
Men hur som helst är det nån månad tills jag får komma till kirurgen som kan operera. Hinner tänka lite.
Tänkte gå upp och känna på deras puls lite först. Intervjua dom lite, känna vem som känns mest lämpad att gå in och dammsuga mitt öga. 😅

Jag har ju haft väldigt ont i ögat sista dagarna vilket visade sig vara mina glasögons fel. Jag har fått så mkt bättre syn på ögat så de har ju krampat järnet här nu när jag haft ett par alldeles för starka glasögon på.

Så no more glasses. Vilket är jobbigt eftersom mitt andra öga behöver glas.
Båda behöver ju korrigering men helt annan styrka.

Japp. Så är det.
Krångel som vanligt när det gäller mig.

Nu väntar jag på leverans från Mathem!

/Annette

Gillar

Kommentarer

Linn
,

Perra gjorde en sån sug för ett par år sen. Han har inte haft några mer problem tror jag. Hur kan allt drabba dig? Tänker på dig! Lycka till!!!

Explicit
Explicit,

Hej Linn!! Är allt bra med er?

Gjorde han? Efter en kataraktoperation och efterstarr? Eller hade han glaskroppsgrumlingar som störde? Har du lust att fråga hur han upplevde den operationen? Min dr sa att man har ganska ont någon vecka efter. Medan man har gasen i ögat som dom sprutar in. Upplevde han det jobbigt? Och är alla grumlingar borta? Vore jätte intressant att få höra 😊 kram på er!

nouw.com/explicit
Linn
,

Operationen var ingen fara säger han. Man fick lugnande och lokalbedövning. Skaver lite nån dag efteråt. Han är helt återställd och det var Glaskroppsblödning han hade. Det bara kom på en dag. Vi skulle ha flygit nån vecka efter, men det fick vi inte på grund av gasen i ögat kommer jag ihåg.

Asså! Vad du råkar ut för hela tiden!! Skräpcancerbehandlingar alltså! Vi mår bara bra! Full fart här med två trotsbarn 😉. Hoppas det löser sig för dig!

Grislingen
,

Men så jobbigt, kram på dig gumman. Har funderat på om det går att göra något åt mitt syrgasskadade öga.

Explicit
Explicit,

Vad har du för symtom från ögat? Har du kollat upp det? Kram! ❤️

nouw.com/explicit