Header

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hår-mode

Frisyrer

Under 80-talet var frisyrena uppklippta. Helst av allt skulle man ha ett hår där luggen var tuperad och stod rakt upp, åt alla håll. Den kändaste frisyren var pudel-permanenten. Till den behövde man massor av hårspray. Denna frisyr är en av de saker som 80-talet förknippas mest med. Liksom hockeyfrillan.

Folk fixade ständigt nya permanenter. I början av årtiondet var det till exempel modernt med urvuxen permanent i hårtopparna. Våffel permanenten var också väldigt populär. Men det var också populärt med olika synth frisyrer.
Hårfärgen skulle vara blond; citronblekt eller blonderat Hollywoodhår. Den som inte vågade ta hela håret kunde man bleka slingor istället.

Jag gjorde den klassiska pudel-permanenten med en sned bena och som accessoar en bandana i färglada färger. 

Likes

Comments

Förberedelser för J-dagen. J-dagen är den dagen som Carlsberg kör ut sin julöl (även julmust) som sedan levereras till pubar/krogar och restauranger runt om i hela Sverige. Detta firas på olika sätt men i Falkenberg där jag går i skolan firas det med en liten show på torget. Vi från Drottningblanka får sätta upp en egen show (som oftast är en visning med catwalk) där vi visar vad vi arbetar med i skolan och hur vi gör det. Årets tema var skogsdjur som t.ex. Älgar, Rådjur, Fåglar, Rävar, Vargar. Jag valde att göra en varg och till min model valde jag att göra en mask som bara täcker näsan och läpparna. Även löshår, ögonfransar osv. Här är det jag gjorde idag men förberedelserna inför i morgon.Likes

Comments

Hittade den underbaraste uppfinningen någonsin!

Den som kom på detta är en ängel! Du vet antagligen hur gått det är att ha nutella PÅ pannkakorna. Men tänk dig att du lägger den i pannkakorna istället.

Asso omg fattar ni hur gott det skulle vara med en pannkaka med nutella i och lite jordgubbar och andra bär på!

Drömmen ju!

Så här går det till.

Smet. Nutella. Smet.

1.Gör pannkakssmet

2. Lägg i smör i en het panna

3. Stek pannkakan på ena sidan

4. Lägg på Nutella efter en stund

5. Häll på mer smet

6. Vänd pannkakan och stek en stund på andra sidan också.

Mums, Mums, Mums!

Detta hittade jag bara genom att bläddra på fejan och hemmsidan som la upp det är nyheter24.se


Om jag skulle göra dem skulle jag nog göra Amerikanska för tror dem blir lite bättre om man gör med sådan smet :)

Kram/e


Likes

Comments

​Balen 2015 Varberg

I söndags var min syster på studentbalen eftersom hon går ut i år jippi! (jag vill också)!! 

Så då fick jag äran att fixa hennes hår och smink. Blev riktigt nöjd och håret blev som jag tänkte mig så allt blev bra :)

Förlåt för dålig uppdatering men har vart väldigt trött de senaste veckorna och har helt enkelt inte orkat att göra något inlägg har häller inte kommit på vad jag skulle ha skrivit om eftersom jag inte gjort så mycket. 

Men ska försöka komma upp med något snart igen. 

Kram/e

Likes

Comments

Sjukt jobbig dag idag.. Men ändå sjukt rolig!❤

Skulle vara i skolan kvar i 8 idag för första rundan då vi 1:or skulle börja sminka. Var jätte trött i morse eftersom att jag inte sovit så bra. Så jag snozade massor och vaknade sedan 06:45 och då mitt tåg till Falkenberg går 07:19. Så det blev en stressig morgon. Hann inte göra något als tog på mig min bebe's tjocktröja och byxor tog mina väskor och gick. Så gick hela dagen osminkad med mys kläder typ. Hahah ibland får man faktiskt lov att va sliten i skolan.

Så 8:00 började vi 1:or sminka vissa sminkade Indian andra Indier. Jag fick då sminka Indie och vi fick runt 50 min med sminket. Glömde tyvärr ta kort på henne och hennes sminkning...

Sen fick jag hoppa in med 2:orna och sminka geisha (dom hade en modell över). Det gick helt okej och blev faktiskt riktigt nöjd med den. Sen fick jag lite rast och sedan sminkade jag Cajsa till Afrikan. Alla modeller skulle vara klara innan lunch och har nog aldrig vart så stressad i hela mitt liv. Vi hade Indianer, Indier, Afrikaner, Egyptier och Geishor. Å det var runt 4-5 i varje grupp och alla dom skulle vara klara med make och hår innan lunch halv 12. Men det klarade vi.

Sedan var de bara att ta på kläder på modellerna och sedan gå bort till genrepet. Vi hade 2 visningar en kl 5 och en kl 7 så jag var inte hemma förren 9-10 typ... Och i morgon ska jag upp tidigt igen för att göra nationella matte!! Jippi är så taggad (ELLER INTE). Kommer verkligen inte klara det där... Har verkligen ångest över matten. Men men det får gå så bra som det bara går nöjer mig bara jag får ett E.

Men vi hörs i morgon om jag inte är för trött hahaha kram/e
​Inspirations bilder jag använde mig utav 

Likes

Comments