Yoga, sushi och födelsedagsfika

Onsdag igen. Yoga igen. Underbara onsdagsmorgon. Jag som egentligen är "superallergisk" mot all form av flum bara älskar Yin-yogan.

Varje gång är det nya saker. Det blir som en resa i yogans värld. Underbara Anja, med sin mjuka röst, lotsar oss in i total avslappning, avstressning och stretchiga positioner.

Yin står för månen. Det inåtvända, det kvinnliga, det svala och mjuka. Vi utför passiva positioner (stretch) som vi gör i stillhet, med orientalisk musik och i medveten närvaro. Positionerna står man i under en längre tid. Det är några få varje gång, men som sagt så gör man dem under längre tid (flera minuter, 2-10 minuter).

Det är positioner som Savasana, Happy baby, Sfnixen, Bevingad drake och Hundvalpen.

Med dessa positioner som riktar sig mot strama rygg- och benmuskler samt stela höfter är perfekta för mig. De får mig att bli rörligare och få en ökad flexibilitet och i kombination med avslappning.

Yins motsvarighet är Yang. Yang står för solen, ljuset och energin.

Som i en annan värld kommer man sedan till kontoret där skrivbordet flödar av ärendeakter som alla ska tas om hand på ett eller annat sätt. I dag var en av uppgifterna att läsa igenom en förundersökning, analysera och hitta saker som är till fördel för min klient, för vilken jag är offentlig försvarare. När man ska sitta ett par timmar och läsa så gäller det att göra det bekvämt för sig. Ja - varför inte? Det gjorde jag i dag och kunde samtidigt njuta av vår härliga utsikt när jag någon gång lyfte blicken från papperna.

Så var det dags för lunch. Jag hade visserligen mat med mig hemifrån, men när kollegan Anders redan vid morgonfikat började prata om sushi så hakade all på det. Det blir supergod sushi från sushirestaurangen i huset - Fusion sushi. Den medhavda maten får vänta att bli uppäten till i morgon.

Det är ju vecka 8 och barnen är lediga från skolan, så är också en del kollegor - dvs inte från skolan, men från jobbet. Till detta hör att ett par kollegor har blivit sjuka, så vi var inte så många på plats idag.

En som var på plats var emellertid kollegan Marie som fyllde år i dag och som brukligt hos oss blev hon gratulerad med en symbolisk present och en blomma, samt sjungen och hurrad för. I gengäld gjorde hon sitt bästa att paja den diet som vissa av oss försöker hålla. Men vem kan motstå en riktig Limhamnsbakelse från Limhamns Kakbod? Man måste ju offra sig för den god saken (eller smaken), och en gång är ingen gång - eller hur?

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Härligt det verkar med yin yoga... ska verkligen prova det. Mmm ser ut att vara goda bullar och här hemma skämde jag bort hemmavarande dottern med en portion sushi. Det närmaste vi kom bullarna var väl att svein Åge köpte med sig vaniljgifflar till bion😀 nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229