Yoga och fotboll

Eftersom det var träning inbokat i kväll, så valde jag att stiga upp tidigt för att komma tidigt till jobbet. Det finns rysligt mycket att göra. Kollegorna börjar gå på semester och snart är vi inte så många jurister kvar i tjänst. Vi som jobbar få, förutom att jobba i de egna ärendena, även hålla koll på kollegornas. Bl a ska jag bevaka så att ett förlikningsavtal genomförs och blir påskrivet av motparten.

På Facebook har diskuterat huruvida den nya bebyggelsen i Limhamn förfular stadsdelen, eller om det tillför Limhamn nytänkande och utveckling. Visst byggs det mycket i både Limhamn och Bunkeflostrand. Politikerna vill ha en förtätning av stadsdelarna, vilket befolkningen motsätter sig. Bl a har det förts den diskussion om huruvida nybyggena på Dragörkajen passar in i miljön eller inte.

I morse när jag åkte till jobbet stannade jag till vid Strandgatan och blickade ut över Dragörkajen. Inte tycker jag att det är särskilt fult. Tvärtom har Dragörkajen verkligen tillförts mycket; pizzeria, glassbutik, restaurang vid kajkanten och sushirestaurang bl a.

Förmiddagen i dag var inboka med telefonsamtal med ”nya” klienter. Nåja alla blir så klart inte klienter. Vi erbjuder 15 minuters gratis rådgivning, därefter får vederbörande bestämma sig för om de ska bli klienter och börja betala för våra tjänster. I dag blev det av fyra samtal i vart fall ett nytt ärende. Möjligen är det någon annan som också återkommer längre fram. Även om jag inte gillar att prata i telefon (det känns inte som att man jobbar på riktigt, utan tar bara tid) så blir det många gånger intressanta samtal och frågeställningar. Mycket stimulerande faktiskt.

Efter förmiddagens telefonsamtal var det dags för lunch. Vid vårt fikabord förekommer det ofta roliga och stimulerande och ibland helt galna diskussioner. I dag pratades det om att lägga ut matbilder, vilka bilder man lägger ut och varför. Marie lade ut en bild på Dafgårds lasagne, men hänvisning till deras telefonnummer och att man skulle fråga efter Karin. Själv lade jag ut en bild på den "läckra" VLCD-soppan från Allévo.

Eftermiddagen ägnades åt ett besök samt att skriva lite, bl a ett krav som ska skickas till en motpart. Det blev också några ärendediskussioner med kollegor och överlämnande inför semester.

När jag lämnade jobbet vid kvart i sex, för att gå till träningen, kände de som att eftermiddagen hade varit ganska effektiv. Att göra högarna på skrivbordet hade i vart fall minskat i antal. Kanske min nya strategi långsamt börjar ge resultat.

Träningen i dag bestod dels av Vibrogym MIX strength & cardio med Mikaela, dels av Yoga kraft med Fanny. Faktiskt två kusiner som är ett par av våra härliga tränare på SHE. Vibron blev ett riktigt svettigt och utmanande pass. Det känns verkligen att det händer en hel del i kroppen med den träningsformen. Jag började med vibropasset för att sedan fortsätta med Yogan. Det var första gången jag var på ett sådant här yogapass. Jag gick ju på Yin yoga under våren, men Yoga kraft är något helt annat. Det var även det utmanande på sitt sätt och väldigt skönt att i de olika positionerna få stretcha ut ordentligt.

Väl hemkommen var det dags att bänka sig framför TV:n för att se semifinalen för svenska damlandslaget mot Nederländerna. Efter första halvlek stod det 0-0 och Sverige spelade otroligt bra. De dominerade verkligen över Nederländerna. Andra halvleken var Sverige lite tamare, Nederländerna hade lättare att bryta igenom och komma upp på svensk planhalva, men Sverige hade ändå flest målchanser. Andra halvlek slutade även den 0-0 och det blev förlängningsspel 2 x 15 minuter. I 99:e minuten gjorde Nederländerna mål! Tyvärr ett väldigt snyggt mål. Matchen slutade tyvärr 1-0 till Nederländerna, men jisses vad Sverige spelade och kämpade väl.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229