Yin Yoga - Wow

I dag var det alltså dags att börja med morgonyogan. Vi började kl 06.30 redan. Jag kände mig ganska bortkommen. Har aldrig tränat yoga i grupp. Den enda kontakt jag haft med yoga är att jag gjort lite sådan efter en film när vi varit på Madeira.

Nu fick jag anledning att använda min julklapp - en träningsfilt kan man väl kalla den. Vi hade fått besked om att ta något varmt på oss. Så i träningskläder, med strumpor, men utan skor och med extra fil som var gymmets, liksom en matta och på den min egen träningsfilt. Så var jag förberedd för yoga.

Yin yoga är det på onsdags morgnar. Så här säger vår yogainstruktör om Yin yogan: Yin Yoga är en lugn och meditativ yoga form där vi går in på djupet i kroppen med fokus på andningen.

Så här säger andra om Yin yogan: En mjuk, enkel och avslappnande form av yoga, med fokus på kroppens så kallade yinpartier, såsom skelett, bindväv, ligament, leder och inre organ.
– Yinyogan är lugn på så sätt att man håller en position länge, man ska inte skynda sig igenom den. Det är en passiv stretch, vilket betyder att man inte töjer i ytterlägen, utan jobbar på ett mer avslappnande sätt.
Citat av Magdalena Mecweld, en av Sveriges mest välkända yogaprofiler.

Det var inga svåra positioner (inte än i vart fall), man höll dem länge, man fokuserade på andningen. Anjas mjuka röst vägledde oss genom passet under den timme som det varade. Timmen gick förvånansvärt fort. Efteråt kändes det mycket bra; avslappnat, harmoniskt, avstressat. Känslan satt faktiskt i hela dagen. Det bådar gott inför de resterande 11 gångerna. Tror nog att jag kommer att längta till onsdag morgnarna lika mycket som jag längtar efter de andra träningspassen.

Innan jag gav mig iväg till yogan fick jag ta tag i mina boots som behövde putsas efter gårdagens behandling. Så jag letade fram lädervax, som vi faktiskt hade hemma och putsade dem. Så här fina blev de. Lite skillnad mot gårdagen.

Efter yoga-passet var jag mogen för en förmiddag på Migrationsverket. Än en gång fick man höra en tragisk berättelse och känna av rädslan hos en människa som här hotad och förföljd. Förföljelsen har emellertid för den här personen fortsatt i Sverige. Så trots rädslan för att återvända till det land där förföljaren fanns så valde just denna klient att återkalla sin asylansökan. Vem säger att vi advokater inte lever i verkligheten? Vi sitter i små utredningsrum, på obekväma stolar, i obekväma ställningar och lyssnar på och känner människors rädslor och känslor. Somliga har tillräckliga skäl för att få stanna i Sverige, andra har det inte och får återvända till hemlandet mer eller mindre frivilligt. Asylprocessen i dag är dessutom så långdragen att många ger upp och återkallar sin asylansökan. Man orkar helt enkelt inte vänta år efter år, utan möjlighet att leva ett normalt liv. Dagens asylhantering är verkligen inte human.

Lunchen bestod av en Picadelisallad från Willys. Ett koncept som jag gillar, där man tar bara det man vill och så nyttigt man vill.

Resten av eftermiddagen ägnades åt lite strategiska diskussioner, att upprätta några kostnadsräkningar (bl a i ärendet hos Migrationsverket där ansökan återkallades), skriva några yttranden. Hade ambitionen att gå hem i hyfsad tid men fastnade med ett yttrande till tingsrätten i ett vårdnadsärenden. Det innebar att jag fick ringa klienten två gånger för frågor och förtydliganden. Yttrandet blev färdig och inskickat och jag kunde gå hem med gott samvete.

Hemma blev det ett par koppar te och tre Finncrisp med minikeso. Lifesum summerade väl även idag. Det går bra nu :)

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Jag funderar också på om jag kan klara yinyoga eller hotyoga... men efter vad du berättar ör nog yinyogan ett bra alternativnouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229