Wow vilken respons!

Ibland blir man överraskad av sig själv. Det visar egentligen att man inte har så stor självkänsla som man själv har trott. Efter att ha blivit inbjuden av en f d poliskollega har jag blivit medlem i den slutna gruppen Polisnostalgi. Där kan man läsa en massa dråpliga historier som hänt poliser under deras tjänstgöring. När jag läst de här berättelserna så har jag funderat över min egen tjänstgöring som polis. Vilka spännande eller roliga saker har hänt mig? Är det något som intresserar någon annan? OK om man inte testar så får man inte veta, så jag skrev ner en händelse som för alltid etsat sig fast i mitt minne (nix ni får inte del av den). Jag skrev ner den som jag mindes den och fast att det inträffade för ca 40 år sedan kom jag förvånansvärt väl ihåg alltihop. Jag publicerade min berättelse i gruppen och döm om min förvåning, efter bara två dagar har den gillats av 219 personer i gruppen. Dessutom har någon utnämnt den till att inta förstaplatsen bland alla ”polisnostalgiberättelser” och dessutom att det var ”underbart berättat”. Vem kunde tro det? Riktigt roligt och jag får nog försöka komma ihåg andra händelser under min ca 10-åriga poliskarriär och återberätta dem.

För övrigt har jag även idag njutit både av ledighet och det underbara sommarvädret. Min tanke, vilket också hade godkänts av kollegan Diana som ska ”hålla ett öga på mig”, var att jobba på kontoret idag. Jag kände dock att jag behövde även den här dagen för återhämtning. Nåja lite nytta har jag gjort. Bl a har vi tvättat sängkläderna och hängt ut för att torka. Finns det något ljuvligare än att lägga sig i nytvättade lakan som fått lufttorka utomhus?

Förutom det så har jag inte gjort mycket idag. Jo förresten vi planterade nya sommarblommor i en av krukorna på uteplatsen. De sista förväxta penséerna fick stryka på foten.

Det blev några härliga timmar i solstolen också. Vid tretiden gick jag emellertid in i skuggan och fortsatte det som jag påbörjade i går och som jag inte räknar som jobb. Nämligen att sortera alla mina jobbmail. Det tog ett par timmar, men efteråt var jag mycket nöjd med resultatet. Även det kändes som en lättnad och jag tycker att jag nu har fått en bättre struktur även i det avseendet. Nu gäller det bara att komma ihåg strukturen 😃.

Trots att jag hade jobb med mig hem så har jag faktiskt inte öppnat portföljen eller tagit upp ett enda papper. Är det omdömeslöst? Lättjefullt? Illojalt mot klienterna, eftersom deras ärenden kommer att ta lite längre tid? Jag tycker inte det. Jag tror tvärtom jag jag kommer att bli mer effektiv under arbetstid när jag unnar mig själv avkoppling och återhämtning. Mina klienter är verkligen inte betjänta av att jag inte orkar jobba alls.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Bravo... ( det märktes i min inkorg att du sorterade Mail)! Jag tror också att vi blir effektivare med mer struktur OCH vila. Hade ju inte varit bra om vi kraschat båda samtidigt men, vi öppnade dörren båda två och med två strukturerade chefer kan det ju bara bli bättre 😀👏👏

Du skriver ju bra så fortsätt skriva och lägg av lite juridiska för berättarkonsten. Du kan ju det också😊
nouw.com/fibrolivet
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Lite fri tid behöver allanouw.com/stenhagenbettan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229