Vissa dagar är bara så kompletta

Som sagt vissa dagar blir helt kompletta och positiva. I dag kändes det som att det var en sådan dag.

Ibland blir mötena med klienter mindre bra. Det finns personer som uppfattas som mindre trevliga vid mötena och telefonkontakterna. Oftast är det vår administration som får ta de värsta smällarna när det kärvar med dessa personer. Men som Thomas Gunnarsson säger: Man får försöka sätta sig in i den andra personens situation. Personen är kanske olycklig, precis förlorat sitt jobb, grälat med sin partner, har smärtor osv.

När sedan negativa attityder vänder till positiva känns det extra tillfredsställande. Det hände mig i dag med en klient som av alla uppfattats som väldigt arg, krävande och otrevlig. Jag fick dock ett annat perspektiv när jag träffade honom (det var en kollega som träffat honom tidigare). Det slutade väldig bra och jag upplevde att han var nöjd efter dagens huvudförhandling i Lunds tingsrätt.

Jag var tillbaka på kontoret till lunch och vi hade som vanligt en trevlig och glad stämning i köket.

Så var det dags med nästa klient. En olycklig kvinna som vänt sig till en Juristbyrå som hade schabblat bort hennes ärende totalt. Hon hade fått betala 10 000 kr för något som nu måste göras om från början, vilket hon t o m fått en dom på. När vi efter ett två timmars långt möte hade sorterat upp hennes papper som hon samlat i 4 år såg hon ljuset i tunneln. Det ska alldeles säker gå att rätta till och reda upp och det kändes bra att kunna ge löfte om att kunna hjälpa denna olyckliga kvinna.

Efter besöket var det dags att skicka in ett överklagande till Förvaltningsrätten. Med tillfredsställelse kunde jag konstatera att en av våra duktiga biträdande jurister redan hade skrivit ett alldeles utmärkt överklagande, som bara behövde några smärre justeringar. Dagens deadline var avklarad. Check!

Sedan hann jag med några telefonsamtal och mail innan det var dags att ge sig av till gymmet.

Jag var inbokad på Indoor walking och för att skona mitt knä satte jag på mig ett knäskydd för att ge extra stabilitet till knäet. Det märktes att min Helfart-diet påverkar orken. Det var riktigt jobbigt att genomföra 25 minuters passet, men det gick och knäet höll. Jag hade tänkt träna lite på egen hand på gym-maskinerna, men det visade sig att Mikaela skulle ha ett Cirkelfyspass och många av maskinerna var uppbokade till detta. Jag blev snabbt, av Petra och Mikaela, övertalad att vara med, men att undvika momenten med hopp och spring. Det var ju just på ett Cirkelfys pass som jag skadade knäet den senaste gången.

Så jag tränade förståndigt och undvek allt som kunde skada eller förvärra skadan i knäet och gjord istället andra övningar när det var dags för hopp och spring. Knäet höll.

Efter dessa två fysiskt ansträngande pass var jag helt slut. Men det var trots det en skön känsla att ha klarat av det och att knäet höll.
När jag kom hem planerade jag och kollegan Diana inför nästa fredag när vi med makarna ska till Den Nye Teater och se Phantomen på operan. Vi ska åka in till Köpenhamn tillsammmans och äta innan föreställningen. Diana bokade bord till oss på en restaurang i närheten.
Jag ser verkligen framemot den kvällen.

Det blev således en riktigt komplett dag.

Det modernaste av alla problem just nu, är frågan om hur man ska få människorna att hejda sig för ett ögonblick och hämta andan innan de blint rusar vidare.

Citat av Astrid Väring

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229