Vinprovning - igen!
Fredag och vinprovning. För en gångs skull var jag "tvungen" att gå från jobbet i - nästan - rätt tid. Eftersom vi har öppet till kl 18.30 på måndagarna, så slutar vi kl 15.00 på fredagar. Det är sällan som jag kommer därifrån så tidigt, möjligen när vi ska åka till Ivö.
I fredags skulle vi emellertid vara på vinprovning kl 18.00, så jag fick gå i rimlig tid för att hinna hem och äta. När man ska på vinprovning är det viktigt att inte komma dit hungrig. Vi kunde konstatera hur bekvämt det är att bo i staden (vi har nästan inte vänjt oss vid det efter att ha bott på Strandhem i 10 år). Vi tog bussen till Hyllie och bytte där till nr 5 och åkte till Lorensborg. Resan tog ca 40 minuter.
Så fick vi uppleva ytterligare en trevlig vinprovning, med kompetente Pierre Modari.
I fredags skulle vi emellertid vara på vinprovning kl 18.00, så jag fick gå i rimlig tid för att hinna hem och äta. När man ska på vinprovning är det viktigt att inte komma dit hungrig. Vi kunde konstatera hur bekvämt det är att bo i staden (vi har nästan inte vänjt oss vid det efter att ha bott på Strandhem i 10 år). Vi tog bussen till Hyllie och bytte där till nr 5 och åkte till Lorensborg. Resan tog ca 40 minuter.
Så fick vi uppleva ytterligare en trevlig vinprovning, med kompetente Pierre Modari.
Sangiovese är Toscanas mest odlade blå druva. I Brunello di Montalcino kallas den Brunello (den lilla bruna). Sangiovese blandas ofta med Canaiolo Neroi Chiantiviner. Canaiolo Nero är en mörk druva och används därför ofta för att ge färg åt vinerna. I allt högre utsträckning används numera också druvor som ursprungligen inte kommer från Italien, såsom Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah. I DOC- och DOCG-viner är det tillåtet att ha en mindre mängd av dessa druvor. I de så kallade supertoscanarna förekommer dessa druvor i större mängd. De tvingas då använda klassningen IGT.
Vi fick avsmaka fyra olika viner från Toscana - och i olika prisklasser.
Nr 95243 på Systemet
Nästa vin var Broliofrån producenten Barone Riscasoli. Årgång 2010. Även det ett 100 % Sangiovese vin som kostar 115 kr på Systemet. Ett ungt rubinfärgat vin med medelhög intensitet och med aromer av svarta vinbär, övermogna plommon (enligt Pierre) och hallon, fikon och banan enligt mig).
Roberto Modari - Vinimportör
Och efter denna trevliga kväll tog vi bussen hem igen. Inte mycket väntetid och en lugn och smidig bussresa. Kan inte sluta njuta av "lyxen" att ha nära och praktisk tillgång till stadens utbud och samtidig nästan bo på landet.
Ha det bäst!
Ewa
Ewa