Villrådig och beslutstafatt (heter det så?)

Hoppsan - detta händer mig inte ofta, men just nu är jag väldigt villrådig och har svårt att bestämma mig för vad jag tycker och vill. Jag förstår om omgivningen förvånar sig över detta. Som min kollega Diana säger:
- I familjen Wressmark är det cirka en sekund mellan tanke och handling. 
Beslutskapabel brukar jag vara och jag brukar också bestämma mig ganska snabbt för vad jag vill (och sedan är det svårt att få mig att ändra mig - envis som jag är). Men just nu är det svårt att fatta ett beslut. Kanske för att det är så mycket som står på spel och att det blir ett ödesval, som vi får leva med länge.

Vad det handlar om tänker jag vara lite förtegen om ett tag till. Inget är offentligt (inte från vår sida i alla fall) och som sagt inga definitiva beslut är fattade. Dessutom tror jag att jag hittat en liten lucka som gör att vi kanske inte heller behöver fatta ett definitivt beslut just nu (lite respit alltså).

Nu ska jag sluta tjata om detta, för ni är väl måttligt intresserade när jag inte berättar vad det handlar om. Jag lovar att ni ska får veta så fort beslut är fattat.

Som vanligt har jag jobbat idag. Nu är det dags för bokslut och jag har administrativt ansvar för fyra företag, så det kräver att jag sätter igång  tid (för en gångs skull). Till saken hör att maken och jag ska åka till dottern i Australien i mars och vara borta fem veckor, så då ska boksluten vara klara och allt lämnat till revisorn.

I dag gick emellertid bokslutskontrollerna och arbetet som en dans. Allt flöt på och det mesta stämde i bokföringen. Trots det kräver det lite tid, särskilt för mig som gör detta i mycket begränsad omfattning, även om det blivit under några år nu. Kanske gick det lättare för att jag har byggt upp en struktur och en strategi för hur jag ska göra jobbet.

Precis som med allt annat i livet blir saker och ting lättare när man har en tydlig struktur och vet hur man ska ta sig igenom processen, oavsett vad det gäller. Jag älskar att planera och bygga strukturer och någon gång ska det väl betala sig kan man tycka. Det känns som att det gjort så nu.

I går blev det träning på gymmet  och det var meningen att jag skulle gå i dag också, men när vi varit på vårt "studiebesök" (har med det där svåra beslutet att göra) och sedan satt oss på kontoret och diskuterat våra intryck och vägt för och emot samt försökt se alla fällor och fallgropar, så var jag så utmattad att det var skönt att runda av bokslutsarbetet och sedan åka hem till "guben". I morgon ska jag börja med att gå på gymmet (jag måste ju gå två gånger i veckan för att klara utmaningen) och sedan blir det fortsatt arbete, både med boksluten och med klientarbete.

Klockan har hunnit passera midnatt och nu säger jag God Natt. Trots att jag ska jobba i morgon så tänker jag vakna utan väckarklockan. Det är skönt att låta kroppen själv bestämma någon gång.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229