Vilken känsla - att kunna släcka alla sina deadlines

Jag kände redan när jag gick till jobbet i dag att det skulle bli tufft att hinna med allt som skulle hinnas med. Jag och biträdande juristen Daniel hade ett stort ärende som vi skulle yttra oss i och som vi jobbat med under veckan.

Innan jag kunde komma till jobbet var det dags för ett tandläkarbesök. När vi var i Gambia bet jag av en tand och pga Coronarisken så har jag avstått från att gå till tandläkaren fram till nu. Men i dag var det dags. Det kändes som ganska ofarligt och nu skulle tanden bli hel. Så kl 07.30 var jag på plats, trots att det krånglade till sig på slutet på vägen när ett vägarbete satte stopp för framfart och jag fick tänka om och välja annan väg.

Fick en association till vårt viktcoaching-projekt där vi pratar om att sätta ut ett mål och hålla vägen dit, men ibland hamnar man på avvägar och då gäller det att ställa om sin GPS. Det var precis det som jag gjorde idag. Det gick bra. Jag kom i tid. Fast med nöd och näppe.


Större delen av dagen, i vart fall förmiddagen ägnades åt det sagda yttrandet. Daniel hade gjort ett riktigt, riktigt bra jobb och jag filade till och finslipade det hela. Som sagt - Det finns alltid något att göra i varje ärende. Dessutom måste man än en gång konstatera. Våra myndigheter (eller personerna som jobbar vid myndigheterna) är inte goda och vill medborgarna väl. När man väl valt att sätta någon under luppen då blir man inte längre opartisk. Man vaskar fram allt det som talar emot vederbörande. När vi blir inblandade är det vår uppgift att se de juridiska bristerna. Det är så tillfredsställande att kunna leta fram och lyfta upp dem.

Under eftermiddagen försökte jag få undan lite annat, men när det var dags att lämna kontoret för ett besök hos frissan, så hade jag inte blivit klar med allt. Nu fick jag en skön och en a slappande stund i soffan. Så skönt att jag höll på att somna. Det är så härlig att kunna slappna av t ex hos frissan. Jag blev mycket nöjd med frisyren Det är skönt att känna sådan tillit att man ge sig hän till 100 procent.

Enter frissan åkte jag tillbaka till kontoret för att avsluta de sista sakerna. När jag var klar hade jag släckt alla veckans deadlines och trots det var klockan inte så vansinnigt mycket när jag lämnade jobbet. Vi fick en härlig kväll med gott grillat, innan det var dags för Let´s dance.

Gillar