Vilken dag!

Vissa dagar är det precis som att inget går din väg. Denna dagen började på det sättet.

Egentligen började det redan i går, när en säkring gick (och delar av huset slocknade). Det visade sig vara kortslutning i microugnen.

Klockradion gick på just den säkringen och när det var dags att lägga sig ställde jag in tid och alarm igen. Dock glömde jag att ställa klockan på ringning ....

Vi brukar stiga upp 05.15, eftersom jag då har gott om tid för min morgonpromenad. I dag vaknade maken kl 06.05 - försovigt oss p g a mitt slarv med klockan alltså. Det blev att skippa morgonpromenaden.

Ja så var det micron. En sådan behöver vi så klart och vi skulle plocka ut den gamla, bl a för att kolla om det var ugnen eller strömmatningen som fallerade. Så en del av morgonen gick åt till det.


Sedan skulle jag fixa något på datorn. Den var emellertid så slö att jag gav upp och stängde ner igen.

Så var det dags för frukost. Jag intar ju VLCD-drycker/soppor och på morgonen är det chokladdryck som gäller. Skulle skaka ihop en sådan (vatten + påse med pulver) och glömde sluta till shakern = chokladdryck överallt där den inte skulle vara. Avtorkning!

Eftersom micron var trasig fick jag värma drycken på spisen. Sedan var det dags att "krydda" med kanel och kardemumma. När det var klart tappade jag glasburken med kardemumma i stengolvet. Sopade ihop kardemumma och glasskärvor!

Sedan intog jag förvisso frukosten ute på altanen (det var 20 grader varmt redan).

Påklädning. Kom på att blusen jag skulle ha hade tappat en specialknapp i tvätten. Knappen hittade jag och lade på ett säkert ställe. Så säkert att jag nu inte hittade knappen. Fick sätta i ett pärlörhänge där knappen skulle varit.

Nu var klockan över åtta och dags att bege sig till kontoret. Förberedde för enhetsmöte och sedan var det dags för lönekörning (vi har brytdag kring den 21:e i månaden). Ingegerd, som normalt fixar våra löner, har semester så det blev Diana och jag som med gemensamma krafter, läsande av handböcker, trixande och trasslande, till slut lyckades med detta. Men då hade utskrifterna krånglat och mycket mer innan resultatet blev det önskade.

Jag skulle ägna dagen åt förberedelser inför en hovrättsförhandling, men det blev akuta telefonsamtal, några yttranden som skulle finslipas mm och plötsligt hade hela dagen gått.

Maken ringde. Det fanns inte längre vitvaror i aluminium. Snabba beslut. Ta en svart ugn i stället.

Nåväl - jag hade planerat in ett träningspass på Form och Figur. Det skulle jag väl i alla fall hinna med. Icke! Kom på att en av medarbetarna fyller år och att en present måste fixas. Så istället för träning blev det en tur till Emporia. Blev mycket nöjd med inköpet och hoppas att mottagaren blir det samma.

Hemma strax efter 20 och då fick jag belöningen. Den nya microugnen var på plats och nu ställde jag in klockan och bekantade mig med nyförvärvet.


Soppan blandades tryggt och säkert med tätslutande lock, värmdes i ugnen, kryddades och avåts som vanligt framför TV:n.

En galen dag var slut och det återstod bara lite jobb i soffan (rättning av tester för mina EU/EES-läkare som jag föreläste för i maj/juni). Alla godkända!

Undrar hur morgondagen blir.
Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229