Vi reser till Australien 2017

[caption id="attachment_24" align="aligncenter" width="227"]
På väg till Annelie med Emiraten[/caption]

Detta blir vår fjärde resa till Australien. Första resan gjorde vi i september 2011 och därefter har vi försökt åka hit vartannat år. Senaste besöket var i december 2014/januari 2015. Det är andra besöket i Annelies egna hus.

Australien är ett underbart land. Såklart tycker vi så eftersom Annelie, vår yngsta dotter, bor här sedan 12 år tillbaka. Men oavsett detta har Australien mycket att erbjuda; trevlig människor, en avslappnad levnadsstil, vacker natur, goda viner och ett välordnat samhälle. Från första stund har landet legat oss varmt om hjärtat.

Det var därför med dubbel glädje som vi nu begav oss till Australien igen. Vi har åkt med olika flygbolag varje gång. Denna gång var det med Emiraten och deras plan A380 (Airbus), med sittplatser på två våningar. Tyvärr var vi lite sent ute med incheckningen och fick inte platser på våning två. Trots detta blev det en mycket behaglig flygtur. Vi åkte på eftermiddagen från Köpenhamn (ganska skönt att slippa stiga upp i ottan) och landade i Perth på eftermiddagen nästa dag.
Vi lämnade ett regnigt och trist Köpenhamn och landade i Dubai med 32 grader varmt.

[gallery ids="34,33" type="rectangular"]

Tidsskillnaden mellan Sverige/Köpenhamn och Dubai i Förenade Arabemiraten är 2 timmar när vi har sommartid. Mellan Dubai och Perth är det ytterligare 4 timmars tidsskillnad. Flygningen Köpenhamn – Dubai tog ca 6,5 timme och jag hann både med måltiden, sova en stund, läsa och se en film.

[caption id="attachment_36" align="aligncenter" width="256"]
Välkommen till Emiraten[/caption]

Airbus A380 (även kallad Super Jumbo) tar upp till 853 passagerare och är därmed världens största passagerarflyg. Man sitter mycket bekvämt och det är gott om benutrymme. Skönt, inte minst för Sven med hans långa ben och som inte är fullt så rörlig som tidigare p.g.a. höftoperationen. Start och landning märktes knappt i detta enorma flygplan.

[gallery ids="26,30" type="rectangular"]

Efter ca 3 timmars mellanlandning och väntan i Dubai började vi sedan den långa delen av flygningen, som är på ca 15 timmar.

[caption id="attachment_35" align="aligncenter" width="192"]
Damtoaletten på flygplatsen i Dubai[/caption]

Även denna långa flygning gick förhållandevis fort. Vi fick två mål mat, ett efter start och ett innan vi landade i Perth. Jag hann med att sova och se två filmer.

[gallery ids="29,27" type="rectangular"]

När vi landade kände vi oss förhållandevis pigga och fräscha.

[caption id="attachment_32" align="aligncenter" width="292"]
Vi landar i Perth och landningen kan man följa på skärmen.[/caption]

Efter sedvanlig passkontroll (de nya svenska passen kan numera avläsas elektroniskt och har man tur slipper man manuell passkontroll), bagageutlämning och tullkontroll (bl a blev vi sniffade på av narkotikahund) fick vi äntligen komma ut i ankomsthallen och krama om Annelie.

Efter en välbehövlig dusch blev det (som vanligt) god kvällsmat (kyckling och ris m.m.) och Annelies goda morotskaka till dessert. Den har vi längtat efter! Trötta kom vi i säng vid 22.30-tiden och lyssnade till syrsor och grodor utanför i naturreservatet. Så hade vi alltså kommit hem till Australien igen!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229