Vi maxar julen

Träning som vanligt på morgonen, Börjar det bli tjatigt? Inte för mig. Jag älskar min träning. Även om det kan kännas motigt när man sitter i soffan på kvällen så känns det helt naturligt att ta på sig träningskläderna på morgonen och ge sig iväg till ett högintensivt pass utomhus (så klart). Det är så härligt att ta ut sig och känna att man kan och orkar mer än man tror. Jag har emellertid konstaterat att det där med att "fylla på" innan träningen verkligen är viktigt. De gånger jag slarvat med dig har det straffat sig och jag har tagit slut. Så det där med energ - rätt energi - är verkligen superviktigt.

Efter träningen åkte jag till Coop för att köpa det nyttiga och goda Chiafröbrödet och Linfröbrödet från Sjöstrands & Erics bageriet. Bröden innehåller bara 16-17 % kolhydrater och är osötade. (1,5 gram sockerarter/100 gram). De är bra för Svens diabetes och för mig som ska undvika kolhydrater under min viktminskning. En skiva sådant bröd med keso är emellertid ett väldigt bra mellanmål.

Förutom bröden blev det också lite annat smått och gott i korgen. Under helgen har jag börjat min upptrappning från Helfart till Halvfart och därför behöver jag fylla på med bra livsmedel såsom Supermini Keso, lättkvarg utan tillsatt socker, müsli utan tillsatt socker osv.

När jag kom hem satte vi igång med att maxa julen. Som jag har skrivit innan tycker jag att det är på sin plats att öka mysfaktorn i år när vi har pandemi- och coronaelände. Det gäller att göra det bästa av situationen och det som jag tycker ökar mysfaktorn i mörka december är att pynta med ljus. Så i dag drog vi 107 meter ljusslingor utomhus (förutom det vi hade tidigare och satte upp förra helgen).

Jag hade också beställt en jättestor adventsstjärna som vi hängde i fönsterpartiet ut till vår uteplats. Men oj - den var nog i största laget, eller så missbedömde jag storleken på vårt fönster. Nåja - ska man maxa julen så ska man.

Efter detta unnade vi oss en stund framför TV:n med "Mord och inga visor", eftermiddagskaffe och nyttiga muffins (med banan och apelsinsmak den här gången). Älskar de där eftermiddagarna på mina lediga dagar. Det blir en sådan kontrast mot mina härlig träningspass och total avkoppling.

Detta är något som jag tycker att jag kan unna mig med tanke på att jag har uppnått mitt rörelse- och träningsmål varje dag nu i 14 dagar. Under hela november missade jag detta mål bara under 8 dagar av månadens 30 dagar. Jag är väldigt nöjd och stolt över mig själv för det.

Efter en stund framför TV:n fick jag ny energi och kände att jag ville uträtta mer. Så jag satte igång att plantera om alla våra orkidéer. Vi har 10 orkidéer i olika storlekar. Jag har experimenterat med dem under några år genom att ha dem i orkidéglas men utan jord och bara låtit dem stå i vatten. Vattnet har så klart fått bytas med jämna mellanrum. Vissa av dem har blommat mycket och länge, medan andra inte verkar ha mått så bra av behandlingen. Så nu har jag tänkt om kring detta och igår införskaffade jag orkidéjord och planterade alltså om alla. Det ska bli spännande att se om de kommer att må bättre och blomma ännu mer.

Efter detta kände jag mig mycket nöjd med dagens sysslor och än en gång kunde jag unna mig en stund i soffan och njuta av den ökade mysfaktorn som dels våra ljus ger, dels brasan som värmde skönt.

Gillar