Vårstädning i trädgården

Eftersom jag har fått problem med ett knä (svullnad och smärta) så har jag, efter att ha pratat med en av mina tränare, avstått från att träna under helgen. Får dock lite abstinens när jag inte kan komma iväg och träna, men i gengäld vårstädade vi i trädgården.

Vi planterade penséer (krukornas och urnornas vårblommor). Dessa underbara blommor som är så tåliga och som tål både frostnätter och soliga dagar och som kan blomma länge, länge.

I vintras köpte vi grönkålsträd och dessa börjar nu slå ut me nya skott, så vi planerade även dessa för att se vad det kan bli av dem. Ett expriment som ska bli spännande att följa.

En av våra grannar ska bygga ut och grävde upp tre rosor. Vi fick erbjudade om att få rosorna och så klart tackade vi ja. Så i dag planterade vi rosorna hos oss, Det ska bli spännande att se hur dessa rosor ser ut (under förutsättning att de tar sig så klart)

Det var ganska mulet, kyligt och blåsigt, men samtidigt ganska skönt att vara ute och jobba. Jag tränade inte som sagt, men det kändes ok att jobba i trädgården och att se till att mitt knä blev så lite belastat som möjligt, Jag har behov av att vara aktiv och röra på mig, en har naturligtvis respekt för att jag måste vila och ta hand om kroppen när den protesterar med smärta och svullnad.

Efter ett par timmar ute i trädgården var det skönt att komma in i värmen och äta gratinerad blomkål med kalkonfalu och bacon.

Därefter satte jag mig och jobbade lite i soffan. Inte så effektivt som när jag är på kontoret och jag flummar lätt ut i andra grejer än det jag egentligen ska göra, men det är ganska skönt det också.

Till kvällsmat gjorde vi lammlägg på persiskt sätt. Det blev ett långkok där lammläggen fick koka i tre timmar. Vi hade en mängd kryddor (grurkmeja, svartpeppar, salt, kanelstänger, vitlök, muskot, kardemumma. blandade örter, paprikapulver m.m.) som gav en fantastisk smak. Det gjorde att vi upplevde våra minnen av Afrika och Gambia. Vi kokte ris med bönor och russin till. Det var verkligen väldigt gott.


Självklart blev det sedan Melodifestivalen - andra chansen. Där gick de flesta favoriterna vidare till finalen. Vi tycker verkligen om musikprogram och ser så klart både Idol, Talang, Så mycket bättre m.m, förutom Melodifestivalen så klart.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Tänk så härligt när penséerna hamnar i krukorna. Så spännande med grönkåls träd
nouw.com/stenhagenbettan