Varierad måndag

Det har sagts tidigare, men måndagarna hos oss är den längsta arbetsdagen för alla, den rörigaste och faktiskt den roligaste. Det brukar hända så mycket på måndagarna. Måndagen är avstampet för veckan då allt som ska göras planeras.

Vi börjar alltid med enhetsmöte på morgonen kl 08.00. Då är telefonerna avstängda och även vår administrativa personal kan sitta ostörda på mötet. I bästa fall tar mötet en timme. Har vi mycket att avhandla så tar det kanske 1,5 timme. Sedan blir det gemensam frukost, där företaget står för pålägg, men var och en tar med sig det bröd man vill ha. Det är alltid livliga diskussioner kring vårt fikabord. Allt från juridik (så klart) till film och kultur, livsåskådningsfrågor och andra världsliga problem.

Idag var det extra mycket möten, även för att vara måndag, eftersom jag och kollegan Diana hade lönesamtal med vår administration och kvartals- och lönesamtal med en av vår biträdande jurister. I veckan och även in i nästa vecka kommer jag att fortsätta med kvartals- och lönesamtal med advokater och biträdande jurister.

Dessa samtal, liksom våra medarbetarsamtal brukar vara givande, inte minst för oss i ledningen. Vi får ofta bra förslag på förändringar och förbättringar och vi lyssnar alltid uppmärksamt och lyhört. Allt är inte genomförbart, men mycket tar vi till oss och inför.

Vid kvartalssamtalen går vi igenom vara ock ens öppna ärenden och även den ekonomiska ställningen samt var varje jurist står i förhållande till vad man förväntas dra in i pengar. En jurist/advokat ska dra in till sin egen lön, arbetsgivaravgifter, pensionsavsättningar m.m. och även sin del av administrationskostnaderna och övriga driftskostnader.

Diana och jag passade också på att ha lite ”minidelägarmöte”. Det är inte så ofta som vi är på plats samtidigt och har tid till det. Det finns alltid frågor att dryfta.

På måndagarna tar vi sen lunch, men eftersom det är en lång dag (Vi har öppet mellan kl 08.00 och 18.30) har vi 1 timmes lunch. Efter lunch har vi juristmöte. Då har vi möjlighet att inför alla kollegorna ta upp och diskutera handläggnings- och etikfrågor, eller så klar juridiska spörsmål. Hos oss råder ingen prestige och man kan upp allt som man går och funderar på, stort som smått.

Efter juristmötet fortsatte vi med lönesamtal och vid 16-tiden hade jag ett klientmöte med en mycket trevlig familj.

Jag fick sedan möjlighet att gå igen och svara på en del mail och planera jobbet för denna korta arbetsvecka, när så mycket ska hinnas med.

Blåmarkeringen visar var vi har våra lokaler i kontorshuset på Dragörkajen.

Under dagen fick jag ett kärt FaceTime-samtal från vår dotter Annelie i Australien. Vår äldsta dotter Carina fyller 45 år den 20 april och alla ska upp till Tvååker på lite påskfest. Annelie kan så klart inte komma, men hon ville vara med och fira sin storasyster så nu blev jag ”skickebud” för att införskaffa födelsedagspresent. Därför åkte jag efter jobbet till Emporia. Ett ställe som jag älskar. Det är stort, jovisst, men där finns i stort sett allt.

Jag passade för på att göra lite inköp på Apoteket Hjärtat. Sedan blev det besök i två butiker och ganska snabbt hittade jag precis det som jag (och förhoppningsvis Annelie) hade tänkt. Sammanlagt tog besöket på Emporia 50 minuter. Mycket effektivt.

Kände mig riktigt nöjd men min måndag.

Säg vad du tänker i min närvaro, inte bakom min rygg. Då kan jag ge dig en nyanserad bild av det du tog för givet.

Citat av Tomas Gunnarsson

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229