Var tar vissa dagar vägen?

Vissa dagar är sannerligen värre än andra när det gäller hur fort tiden går och hur lite det blir gjort.

Idag började jag med ett besök hos nagelfixaren Pamela på Flowernail som gav mig semester fina naglar.

Sedan hämtade jag ut en rekommenderad försändelse på Malmborgs som är postombud i Limhamn. Det var en lunta papper från LÖF i ett felbehandlingsärende.

När jag anlände till kontoret var det dags att ta sig an att skriva ett överklagande och en inhibitionsbegäran i ett LVU-ärende, dvs att domstolen ska undanröja ett beslut om placering av barn i ett familjehem som har fattats av en socialnämnd, dels besluta om att beslutet inte får verkställas innan domstolen har avgjort saken.

Växelvis med detta hade jag telefontider med ”nya klienter”. Vi erbjuder 15 minuters samtal där man får ställa frågor och redogöra för sitt problem, för att vi jurister ska avgöra om det finns något vi kan göra för att hjälpa. Tre samtal var inbokade under förmiddagen.


Så var vi framme vid lunchen. Telefonsamtalen var avklarade och jag kunde fortsätta att avsluta överklagandeskriften efter att ha fått godkännande av klienten. Vi 14-tiden skickades mailet till socialtjänsten. När man har ett inhibitionsyrkande är det bråttom. Det gäller att domstolen tar ett snabbt beslut; bifall eller avslag till yrkandet.

Eftermiddagen fortsatte med telefonsamtal med en klient som tyvärr dömts till ett långt fängelsestraff, mot sitt nekande. Klienten satt nu på Kronobergshäktet i avvaktan på att få en plats på en kriminalvårdsanstalt. Domen har vunnit laga kraft eftersom vi gått hela vägen i instanserna och fått beslut om att HD inte beviljat prövningstillstånd. Det blev ett avslutande samtal på telefon.

Det var några timmar kvar att jobba och många saker som skulle åtgärdas. Mellan varven ringde telefonen och kollegor kom och ville ha råd. Jag lyckades dock delegera några arbetsuppgifter till en av de biträdande juristerna.

Mitt i allt det uppstod det också lite privata problem som behövde hanteras med Mail, Messenger och telefonsamtal.

Klockan 19.30 bestämde jag mig för att gå hem. Det kändes då som att inte mycket hade blivit gjort, men tiden hade bara flugit iväg.

Nu närmar sig semester och det är mycket som är kvar att åtgärdas och klienter som pockar på uppmärksamhet. Men vet ni vad. Nästa vecka är det jag som ska njuta av lite ledighet.


Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Jag tror att våra klockor är lite speedade😂nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229