Valdag i Perth

Söndagen den 26 maj är det, som nog alla vet, valt till Europaparlamentet i Sverige. Den 26 är vi emellertid inte i Sverige och därför kunde vi välja mellan poströstning och att rösta på svenska konsulatet i Perth. Vi valde det sistnämnda. Som jag tidigare berättat var vi vid konsulatet redan i torsdags, då det skulle vara öppet men det var det inte. Vi fick i dag veta att konsuln Lisa Jahrsten då var i South Australia och drack vin.

I dag var det emellertid öppet och särskilt för EP-valet. Det var faktiskt kö för att rösta. Väldigt roligt att se att utlandssvenskarna är så intresserade av att rösta, så det gjorde inte något att vi fick vänta lite och att proceduren var lite omständlig. Konsuln Lisa visade in i röstningsrummet där alla valsedlar, utom Liberalernas, låg utlagda. Vi hade förberett handskrivna valsedlar, men kunde nu använda den förtryckta.


Efter att ha lagt valsedeln i kuvertet och slickat igen det så gick vi ut till ”receptionen” och där satt åldriga Christina och skötte det administrativa. Eftersom vi inte hade våra röstkort med oss (de hade inte kommit innan vi åkte) fick vi fylla i ett adresskort med namn och personnummer. Detta lades i ett ytterkuvert tillsammans med vårt kuvert och stoppades i lådan. Vi blev också inskrivna på en lista. Så där, nu har vi använt oss av vår rösträtt.

Efter väl förrättat värv åkte vi till Viktoria Park och åt sushi på en Japansk restaurang. Väldigt god mat.

Efter den japanska lunchen körde Annelie oss hem och vi fick ett par timmar i solen. När solen gått bakom hustaken satte jag mig i daybed:en och läste. Det är så mysigt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229