Välbefinnande

Efter att ha hållit diet sedan årsskiftet blev det lite vin på Alla Hjärtans Dag tillsammans med maken. Måste erkänna att jag kände mig lite tung huvudet på morgonen i dag. Jag hade emellertid bestämt mig för att gå och träna och så fick det bli.

På vägen till träningen tror jag att jag ändrade mitt beslut 100 gånger. Vad skulle jag göra? Vad skulle jag orka? osv. När jag kom till gymmet vid 7-tiden var där tyst och nedsläckt. När man "loggar in sig" tänds ljuset och det hörs dämpad musik från radion. Mysigt!

Jag bytte om, tog ett glas vatten, smakade på lite frukt och började med att gå på löparbandet. Det blev
drygt 1 km (på 10 minuter) och då var jag lagom uppvärmd. Kände mig redan bättre och startade träningen på styrketräningsmaskinerna. Allt eftersom jag körde igenom maskinerna kände jag mig allt bättre och si - jag genomförde ett helt pass. Så härligt!

Fortfarande var jag ensam och jag bestämde mig för att avsluta träningen med en avkopplande stund i en av massagesängarna. Sagt och gjort. Det blev verkligen en avslappningsstund/Mental träning och jag kände jag gick in i en mental avslappning. Tills klockan närmade sig 8 ..... Dörren började gå, röster, "Hej, hej" och "Tjo, tjo" och plötsligt var lokalen full med folk som skulle köra ett cirkelträningspass tillsammans. Slut på friden alltså! Och dags för mig att avsluta och gå och duscha. Det var verkligen skillnad mot den lugna och sköna stund jag haft för mig själv bara några minuter innan.

Jag kan än en gång konstatera att när det gäller träning är jag en ensamvarg. Jag älskar mina morgonpromenader (som jag ska ta upp igen när vädret tillåter) och jag älskar att träna i gymmet i min egen takt och utan att någon annan är där och stör. De bästa träningsstunderna är de då jag är ensam i gymmet. Fullständigt asocial när det gäller att träna alltså. När jag är ensam i träningen kan jag tillåta mina tankar att rusa fritt och jag njuter av detta.

Alla är vi ju olika och detta är mitt bästa sätt att träna. Sedan ska jag medge att jag gillade höstens träningsstunder med simning på fredagar och Dancejam på Sweatshop för Jonas Hedqvist, båda tillsammans med min kollega Canela. Det är roligt att röra sig till musik och det är härligt att simma (det sistnämnda kunde jag ju också göra i min egen takt). Samtidigt kan jag också då gå in i en mental avslappning.

Det är ju precis så som träning ska vara. Man ska njuta! Man ska må bra! Man ska känna att detta känns rätt för mig. Alla har sina olika sätt att träna och alla sätt är lika rätt. Det gäller bara att hitta sitt eget sätt.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229