Våga möta dina rädslor - ett sätt att ha kontroll


Det är ganska intressant med läsupplevelser och hur de påverkar ens egen verklighet. Det man läser upplever man och tvärtom.

Jag hade en diskussion med min klient idag om hur man hanterar sina rädslor, att man ska våra se sina rädslor och därmed hitta verktyg att också övervinna dem. Denna diskussion förde vi helt förutsättningslöst utifrån våra egna erfarenheter och känslor. Ingen av oss refererade till någon särskild filosof.

I går började jag läsa Robin Sharmas bok "Finn din livsuppgift".På tåget hem från Stockholm till Malmö fortsatte jag läsningen och kom till sida 37, där koncernchefen träffar en märklig person i en scharlakansröd mantel (Julian Mantle). Munken talar där om att man "modigt ska möta sin rädsla, så att man ska kunna låta sin storhet lysa".

Det blev en Aha-upplevelse hur kunde jag hamna just där när jag och klienten precis haft just den diskussionen? Det kändes som att det fanns en mening med detta slumpartade sammanträffande. Än en gång har "munken" gripit tag om och uttryckt just det som jag själv tänker. Så rätt han har "munken".

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229