Vad som gör mig glad och lycklig

Det finns mycket i livet som gör människor glada och lyckliga, bara man stannar upp och tänker efter. I dag har funderat över vad som gör mig glad och lycklig. Naturligtvis är det min älskade man och mina barn och barnbarn. Det är väl nästan självklart att så är det för alla som är lyckligt gifta och som har älskade barn och barnbarn. Tyvärr är det dock inte alla förunnat och tyvärr är det också så att barn kan göra sina föräldrar besvikna och olyckliga. Men jag är en person som försöker se allt från den ljusa sidan, att tänka positivt och att se möjligheter istället för problem. För mig är inte glaset halvtomt utan halvfullt.

Därför är det viktigt att se saker i vardagen som gör en glad, lycklig och tacksam. Jag kommer därför att visa på några saker som gör mig glad och lycklig och som gör mig tacksam över vad jag har i livet.

För det första kan jag väl säga att den här lördagen har varit en härlig dag på många sätt. Jag är så tacksam för att jag har bestämt mig för att jobba mindre och att vara ledig på fredagar och inte åka till kontoret och jobba lördagar och söndagar. Det har hittills gått förvånansvärt bra.Att sitta ute på vår uteplats i öster – i morgonsolen – och äta frukost länge är en vardagsgrej som gör mig lycklig. Det är verkligen en optimal njutning. Vår uteplats är verkligen en plats som jag älskar och njuter av när vädret tillåter.


När våra Änglatrumpeter blommar blir jag lycklig. På Madeira lyckades vi aldrig få dem att överleva i vår trädgård, men här hemma i Sverige blir de stora, vackra och blommar rikligt.

Att kunna hänga ut tvätten på tork i solen och vinden och sedan kunna ta in den väldoftande tvätten gör mig alltid lika glad. Särskilt lycklig är jag första gången på året när tvätten kan torka utomhus.

Att dricka ett glas gott, kallt, vatten tappat direkt från kranen (jag dricker det gärna kolsyrat från Sodastreamern) är lycka. Jag undrar om vi svenskar förstår vilken förmån det är att ha så bra och gott dricksvatten som vi har. Det är inte alla länder förunnat.

Att lägga mig i solstolen och njuta av solen, kanske slumra till en stund, det är lycka. Jag är tacksam över att jag har förmågan att koppla av helt och bara njuta av sol och värme.

Även om jag - som idag - kan vara rysligt lat, så ger min träning mig så väldigt mycket glädje. Det var min PT Emelie M som öppnade dörren för mig och visade mig glädjen med träning. I dag är inte träning något tvång eller något jag måste ta mig samman för att göra, utan det är ett behov. Inte minst för att jag ska orka arbeta och må bra. I dag tränar jag både på SHE Gym (hos Annica & Co) och på Stark Starkare (hos Emmelie R). Någon gång emellanåt blir det också träning för Emelie M (t ex Padelspel).

Doften av nyklippt gräs ger mig lyckokänslor. Därför älskar jag att klippa gräs och det är ofta jag som klipper vår gräsmatta. Så är det här på Strandhem, så var det på Madeira och så var det när vi hade säsongsplats på Söndremark camping där vi skulle hålla efter gräsmattan på vår husvagnsplats.

Ett glas god, kall öl - mer än gärna alkoholfritt - är lycka. Särskilt som idag en varm och solig sommardag. Just detta ölet - Eriksberg, Sommarskörd - är en riktig favorit. Verkligen ett gott sommaröl med frisk och somrig smak.

God mat är verkligen ett glädjeämne i livet. Jag lagar gärna själv mat (fast det är Sven som lagar den mesta maten hos oss) och jag njuter av god mat. Jag ser också en utmaning i att äta så nyttigt och gott som det bara går.

- - - - - -

De flesta av bilderna har jag tagit i dag och som ni förstår så har det verkligen varit en lycklig dag i dag. Jag har också funnit en glädje i att tänka över vilka saker som gör mig glad och lycklig. Det är så många små och vardagliga saker som ger lycka och glädje och som vi kanske inte alltid ser. Det är viktigt att stanna upp och verkligen känna efter vad som glädjer oss. Att fånga dagen. Carpe Diem.

Gillar

Kommentarer

Densaknadefamiljen
Densaknadefamiljen,
❤️ ❤️ ❤️ ❤️
nouw.com/densaknadefamiljen
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Livets lyckostunder är inte dom stora stunderna utan lyckostunderna i vardagen.
nouw.com/stenhagenbettan