Vaccin eller ej

Den här pandemin har inneburit så mycket diskussioner om rekommendationer, om strategier, om smittspridning, om antalet döda osv osv. Nu har vaccinationerna startat och ofelbart startar också diskussioner om huruvida man ska vaccinera sig eller inte, om biverkningar osv.

Jag har bara en reflektion över detta. Man gör så klart som man vill. Men ska vi hjälpas åt att stoppa smittspridningen, avlasta vården, förhindra att fler dör av Covid-19 och bekämpa sjukdomen, så gäller det att så många som det bara är möjligt vaccinerar sig.

Jag har själv precis tillfrisknat från covid-19, efter tre veckors sjuktid. Alla drabbas olika svårt och många kräver sjukhus- och till och med IVA-vård. Över 10 000 personer har dött i Sverige MED, men kanske inte AV, covid-19.

Jag har kommit lindrigt undan såtillvida. Torts det har det nog varit det värsta jag har upplevt i mitt 67-åriga liv. Covid-19 är inget man önskar sin värste ovän. Jag kan inte tänka mig att biverkningar skulle vara värre.

Så när det blir min tur att få vaccin kommer jag inte att tveka. Självklart ska jag ta vaccin för att få ännu bättre skydd än jag har idag pga genomgången covid-19.

Eventuella biverkningar är - som jag uppfattar det - bagateller i jämförelse med att få denna sjukdom.

https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/vi-kommer-alla-att-do-efter-vaccineringen/?fbclid=IwAR3wXREGVLEKT59Dqir40ZxWbG8tFGUlWu8UyhSiVR9MkxYRD1NdBLPIUwo

För övrigt har det i dag varit min ”lediga dag” som ju fredagar är, men jag har faktiskt ägnat mig åt en del jobb. Jag måste ju öva så att jag är uppladdad till på måndag när jag börjar ”på riktigt”.

Det var riktigt kallt i dag (minus 3 grader på morgonen), men solen ske och även idag blev det en riktigt skön promenad. Jag klädde mig rejäl, gick hyfsat snabbt, men det bet rejält i kinderna. Hur som helst så var det en uppfriskande promenad.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Klart att vi ska vaccinera oss

nouw.com/stenhagenbettan