Tysklandssemester - Dag 2

Efter en god natts sömn vaknade vi på Hotel Auerhahn i Grevenkrug.


Vi fick en god frukostbuffé
 
 och kände oss stärkta att köra vidare.

Vårt nästa mål med Neumünster, som för oss var en okänd stad. Det visade sig vara en riktigt trevlig stad med en fin stadskärna och med goda shoppingmöjligheter. Det fanns en torghandel där man kunde köpa det mesta från färsk hare till raggsockor.

 
Jag fyndade både skor och vinterjacka till mig själv. Dessutom köpte vi en hel del julklappar, bl a på Karstadt. Efter ett par timmars shopping drog vi vidare norrut igen. Nu var målet staden Plön, som ligger vid sjön Plöner. Plöner See är Schleswig-Holsteins största sjö.
 
Även Plön var en ny bekantskap för oss och den var verkligen charmig. Jag kan tänka mig att det är underbart där på sommaren. Dit vill jag gärna återvända.  
Slottet i Plön
I Plön inköptes de resterande julklapparna och nu är alla klappar inköpta, och det fem veckor innan jul. Det känns helt fantastiskt och avstressande. Vi åt också en god pizza på en mysig restaurang som låg på gågatan.
Plöns stadsvapen
Efter Plön körde vi till Calle’s i Heiligenhafen, där köptes lite vin bl a. Sedan fortsatte vi till Bordershop i Puttgarden och bunkrade upp med vin och öl m.m., som ska räcka över jul- och nyår och långt fram under 2013. Vi hade flyt med färjan och körde som sista bil på, utan väntetid, innan den avgick. Det blev en lugn och fin resa över till Rödby och vi unnade oss en god räkmacka.
Så återstod bilresan genom Danmark och upp till Köpenhamn, över Öresundsbron och klockan 22.30 var vi hemma på Strandhem igen.


Det har varit en trevlig och avkopplande Tysklandsresa och vi är mycket nöjda med alla inköpen. Nu återstår för oss helgen, då vi ska umgås med barn och barnbarn hemma hos oss. På söndag blir det att börja trappa upp inför arbetsstarten och vardagen.
Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229