Tysklandssemester - dag 1

Även denna morgon blev det lite sovmorgon. Det tar tid för kroppen att återhämta sig efter långflygning och tidsomställning. Kan det ha någon betydelse att jag inte gick och lade mig förrän 02.30 J ? Efter frukost, lite packning (det behövs inte så mycket för en övernattning) och lite konsultation till kontoret gav vi oss iväg. Klockan var då 11.30, men vi har ingen tid att passa så det kändes inte särskilt stressat, tvärtom.

Vi har inte långt till Öresundsbron och efter att ha tankat rullade vi igenom betalstationen och registrerade resan med vårt Brokort (Brobizzen har sonen lånat och inte lämnat tillbaka, så det är tur att man även har ett Brokort). Ni har väl sett reklamen att man åker för halva priset över bron med Brokort eller med Brobizz.
Vädret var mulet, nästan disigt stundtals, och temperaturen hela 13 grader. Med lite sol på skulle det kunna det bli riktigt behagligt väder. Det blev tyvärr inte någon sol.

Har ni inte kört bil i Danmark någon gång så kan jag tala om att det inte är några som helst problem. Det är mycket bra skyltat i Danmark och inga problem att hitta rätt väg. Vi följde skyltning mot Rödby, varifrån man sedan tar färjan över till Puttgarden och vips så är man i Tyskland. Här fungerade dock inte vårt Brokort (Hmmm Brobizzen ligger i Växjö), så vi fick snällt betala på vanligt sätt. Resan hemifrån Strandhem och till Puttgarden tog totalt 3 timmar och 40 minuter.


Mellan Puttgarden och Kiel är det drygt 9 mil och vi körde en trevlig väg genom lantbruksområde och småbyar. Höstfärgerna var underbara. Det var en riktigt trevlig biltur.

Så kom vi fram till Kiel och letade oss in i centrum. Tysklandskartan som jag köpte på Emporia visade sig vara över Sydtyskland, så vi gick in på Karstadt och köpte en karta över Nordtyskland.
 
Sedan var det dags att söka sig till Grevenkrug (ligger mellan Kiel och Neumünster) och Hotel Auerhahn. Efter en del snirklande och frågande så – plötsligt – var vi i rätt by och hittade hotellet. Lite förvirrande var det eftersom det inte tydligt framgick att man skulle checka in på hotellet via restaurangen. Men till slut var även incheckningen avklarad och vi begav oss till rum 35, där vi tog oss en liten whisky. Vi planerade också morgondagens route.
 
Efter uppfräschning gick vi till restaurangen och åt en god trerättersmiddag. Det var inte utan än att det började dra i ögonlocken vid 22-tiden. Än en gång skulle vi sova i en ny säng. Vi börjar vänja oss vid detta Vagabondliv.                    

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229