Transportstrejk i Rom

I går fick vi besked om att det utbrutit en transportstrejk i Rom som påverkar all taxi-, buss- och tågtrafik. Ingenting sådant fungerade. Vad gör man då när man tänkt ta sig till Rom. Såklart har man en ”katastrofplan B”. Är man på ett kryssningsfartyg finns det alltid något att göra.

Sven, jag, Andreas och Hanna med barn valde att stanna kvar på båten och ägna dagen åt solbad. Annelie, Carina och hennes barn gick i land och åkte med rederiets shuttlebussar till närmsta staden Civitavecchia, som visade sig vara en liten pittoresk italiensk småstad med både shopping, katedral och restauranger.

Vi andra, som stannade kvar på båten, blev också nöjda med vår dag som bestod av solbad och bad i hettan.

Eftersom vi låg vid kaj kunde vi surfa på vanliga mobilnätet och det visade sig att jag blev ”tvingad” att skriva ett yttrande till tingsrätten, vilket jag ägnade en timme åt utöver att jag läste divers handlingar i ytterligare en timme. Två timmars jobb alltså, men så är livet för en advokat på semester.

På eftermiddagen ägnade sig barnen åt att ta sig upp för klätterväggen. Det gick bra för alla som försökte, inklusive Devon som inte fastnade på mina bilder.

Vid halvsextiden gick vi och duschade för att göra oss klara till kvällens middag på Restaurang Taste. Vi placerades vid ett bord längst in och tyvärr blev servicen i te riktigt den som vi var vana vid. Men maten var som vanligt god.

Efter matten tittade vi på en tävling the Atrium (the Wheeling of Ill Will). Efteråt stannade Sven och jag kvar och lyssnade på Frank Sinatra tribute with Manhattan Band och tog en drink.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229