Träning som blir en vana

Ni får ursäkta men just nu har jag - förutom jobbet så klart - nästan bara fokus på vikt, mat och träning. Ni som känner mig vet att när jag väl bestämmer mig för något så går jag "all in". Så det blir nog en del inlägg som vikt, hälsa, mat, dryck, träning och resultat.

Det där med träning är något speciell. Jag har tränat i många olika former så gott som hela mitt liv. Det har dock varit perioder då jag inte har tränat alls. Jag har prövat på en massa olika idrotter/sporter och träningsformer; friidrott, gymnastik, volleyboll, handboll, fäktning, ridning, innebandy, Friskis & Svettis, gymträning, gruppträningar, yoga, vibrogym osv. Jag har också tränat med PT under flera år.

När jag började träna med PT för några år sedan var mitt mål med träningen att gå ner i vikt. Inget annat. Efter ett par år med PT (jag ansåg då att jag var en ensamvarg när det gällde träning) började jag gå på träningspass igen. I början tyckte jag väl "så där" om det. Efter hand blev det roligt att träna i grupp igen. Det var nog någon gång förra året som jag plötsligt kände att träningen blivit lustfylld och behov. Det var en skön känsla. Det gjorde också att jag åkte med SHE Gym på träningsresa i oktober.

En vecka träningsresa var en riktigt boost. Jag avverkade 28 träningspass på den där veckan. Det kändes fantastiskt att ha klarat av det, även om det inte var alla pass som jag var med på (totalt tror jag att vi hade 33 pass att välja på).

Nu har jag som sagt haft fem veckors uppehåll från träningen pga jobb, jul, semester och förkylning. Den här veckan har jag kommit igång igen med träningen och det känns såååå bra. Inget motigt, utan jag är tillbaka i samma spår igen. Träningen är lustfylld, ett behov och en vana. Vilken härlig känsla! Nu är jag på gång igen!

Om cirka två veckor börjar gruppträningen på Stark Starkare med Emmelie. Till dess ska jag hinna med nio träningspass (jag brukar köra dubbla pass varje gång jag tränar). Vill ju vara i ganska hyfsad form för jag vet hur krävande hon är. Det ska emellertid bli väldigt roligt att starta detta projekt som kommer att hålla på i 10 veckor, dvs fram t o m den 16 april. Min viktminskning räknar jag emellertid ska hålla på året ut.

Den här gången ska jag fixa detta, trots semester i Gambia (2 veckor i mars), Road-trip i Sverige (3 veckor i juni/juli) och Kryssning + Rom (2 veckor i augusti/september). Som Emmelie sade: Detta är din sista chans! Visserligen sades det med glimten i ögat, men något ligger det i det.

Nu vill jag ha mitt gamla jag tillbaka både vad gäller fysik (jag kommer ju att orka mer om jag väger mindre) och form (vill komma i storlek 40-42 igen). Det ska också bli hållbart den här g��ngen. Jag vet ju vad jag gjort för fel alla de andra gångerna.

Gillar