Träning och rabarberpaj och lite annat

För några dagar sedan berättade jag om rabarberna som vi fått av grannen. I dag hade Annelie utlovat att de skulle omvandlas till en smaskig rabarberpaj. En del av ingredienserna, upptäckte jag i morse, var redan införskaffade.

Jag kan offentliggöra att jag nu har bestämt mig för att göra allvar av kombinationen träning och god kosthållning. Med detta i åtanke har jag tagit upp mina goda frukostar med Granola, frön och för tillfället plommonkompott (utan socker) samt kvarg.

En sådan frukost kan också varvas med havregrynsgröt, frön, bär och lättmjölk.
Till lunch gör jag det nu till att börja med lätt för mig och äter en VLCD soppa.
Så länge Annelie är kvar äter vi middag tillsammans på kvällen.
Till detta hör att jag nu, fram till det att jag nått min målvikt, kommer att utesluta alkohol helt och hållet.

Vad är då min målvikt? Ja, det kan man ju undra och jag har inte satt den riktigt än. ”Det beror på”. Men i vart fall ska jag gå ner 15-20 kg.

Utanför kontoret har vi p-platser. Samtliga är betalplatser. Sedan vi flyttade i augusti 2014 har jag haft och företaget betalt för en plats. Som ni säkert vet så är Sverige ett dekalfritt land, vilket innebär att man inte behöver en massa p-dekaler och även p-platsen är dekalfri. Man bara registrerar sitt reg.nummer på Hemsidan. Dessutom kan man registrera upp till fem reg.nummer. Detta har fungerat i fem år.

I går fick någon hjärnsläpp och gav mig en kontrollavgift. Den gula remsan var prydligt hopvikt till en liten fyrkantig och jag upptäckte den inte förrän i morse när vindrutetorkaren satte igång på den daggfuktiga vindrutan. Jag fick ägna 30 minuter, ett telefonsamtal och ett Mail för att kunna reklamera. Tror jag ska debitera p-bolaget för min timkostnad.

I dag ägnades resten av dagen åt att skriva ett yttrande till Migrationsverket, att ringa en del samtal, att besvara Mail och att hålla ett klientmöte, samt att svara på en del frågor från kollegor. Vissa är lite mer stressande än andra eftersom de snart ska gå på semester. Ja semestern fortsätter även under augusti för vissa av kollegorna.

Plötsligen var dagen slut och det var dags att ge sig iväg till träningen. Jag kände mig ganska utmattad efter arbetsdagen och det är ju faktiskt också en hel vecka sedan jag tränade senast. Motivationen var inte på topp, men så skönt det kändes efteråt och vilken energi jag fick. Jag är så glad att jag insett hälsoeffekterna och välbefinnandet av regelbunden träning.

När jag kom hem var maten klar och efter en snabb dusch åt vi alla tre tillsammans. Jag fick veta att våra änglatrumpeter har börjat blomma på riktigt nu och självklart ville jag dokumentera det med några bilder.

Hur rabarberpajen blev? Jo himmelskt god och med en mugg Rooibos te till var det perfekt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229