Träna din inre kondition

Arbetsdagen var, som vanligt, hektisk och skiftande. Efter en kort landning på kontoret på morgonen och lite diskussioner med kollegor både om ärenden och organisatoriskt, gav jag mig iväg till ett polisförhör i Landskrona med en ung klient som jag är målsägandebiträde för. Till lunch var jag tillbaka i Malmö igen och då följde en rad telefonsamtal, både inplanerade och spontana/akuta. Lämnade två nya ärenden för uppläggning till vår eminenta administration. Vad skulle vi göra utan dem?

Jag avslutade jobbet strax innan halv sex för att bege mig till Kockum Fritid och en föreläsningskväll med Thomas Gunnarsson, föreläsare och författare. Det var uppmanat att komma tidigt och det var minsann tur att jag gjorde det för det var inte många platser kvar på parkeringen. Hörsalen, som rymmer 300 personer, var fullsatt.

Det blev en mycket intressant kväll där Thomas berättade för oss om hans bästa verktyg för att träna sin mentala kondition och att påverka andra positivt och på det sättet lyfta andra.

(Ser ni mig i folkvimlet på bilden ovan? Bilden är tagen av Thomas Gunnarsson.

Att visa uppskattning till andra (Uppskattare).
Att alltid lägga till något bra när det händer något negativt, utan att förtrycka sina känslor över det negativa (Bra-sökare).
Att visa omtanke om andra genom att tillåta och se till att alla blir sedda och hörda (Omtänksamhetsspridare).
Att våga mer, bli en mästare på att våga. Våga gå utanför sin comfortzon (Vågmästare).

Vi fick också tips på hur man skulle hantera negativa vibbar från andra, t ex när man får ett argsint och elakt mail från någon. Hur gör man då för att inte skicka ett likadant eller värre mail tillbaka? Följer man Thomas råd kan man t o m vända det negativa till något positivt. Han gav oss trafikljusmodellen.

Det blev verkligen en riktigt bra dag och kväll, både på jobbet och på kvällen. Avslutades med ett par koppar Rooibos te sittande i soffan.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229