Tillbaka på jobbet - efter fyra veckor

I dag var jag tillbaka på jobbet igen efter att ha återhämtat mig efter Covid-19. Det kändes ovant och lite trevande. Vi började dagen med enhetsmöte - faktiskt årets första - med fyra kollegor på plats och tre med på telefon. Efter lite strul med att koppla ihop samtalen så löpte mötet på bra. Tack och lov för teknik när vissa känner sig lite krassliga och håller sig hemma eller ensamma på vårt Landskronakontor.

I kalendern idag fanns det några deadlines i form av domar och beslut som skulle överklagas. Samtliga klarades av under dagen. Utöver det hade vi - Diana och jag - lönesamtal med några av medarbetarna. Diana jobbade på Landskronakontoret och var med på telefon. Än en gång, tack för tekniken.

Trots att det var fyra veckor sedan jag jobbade kändes det riktigt bra och jag kände mig förvånansvärt pigg och alert. Härligt att vara tillbaka igen.

Vi har en tradition att uppvakta varandra på födelsedagen. Jag fyllde ju år för 18 dagar sedan, men det var inte bortglömt och de fem som var på plats sjöng, hurrade och grattade med present. En fin "änglaljusstake". Trots änglamotivet en sak som kan stå framme året runt tycker jag.

Fast att jag kände mig pigg och alert hela dagen hade jag bestämt mig för att gå tidigt. På måndagar jobbar vi till 18.30, men jag gick redan vid 17-tiden. På vägen hem gjorde jag lite inköp på Coop Limhamns sjöstad, en väldigt trevlig livsmedelsbutik tycker jag.

När jag kom hem åt jag en enkel kvällsmat och deltog sedan i Centerparties Malmö Måndagsklubb. Det är tredje terminen som vi kör Måndagsklubben och den har blivit väldigt populär. Vill man lära mer om Centerpartiet och politiken, vara med och debattera aktuella samhälsfrågor och bara rent allmänt lära mer om aktuella frågor då kan jag verkligen rekommendera Måndagsklubben.

I dag var det som sagt första Måndagsklubben för terminen och den handlade om ett aktuellt ämne, nämligen problemen inom äldrevården.

Inte minst är ämnet aktuellt efter Coronakommissionens delrapport SOU 2020:70 (http://www.sou.gov.se/wp-content/uploads/2020/12/SOU_2020_80_%C3%84ldreomsorgen-under-pandemin_webb.pdf)

IVO har också gjort två tillsyner av äldrevården under coronapandemin;

Genomförd tillsyn kring åtgärder för minskad smittspridning (https://www.ivo.se/tillsyn/tillsyn-aldreomsorgen-covid-pandemin/genomford-tillsyn-atgarder-minskad-smittspridning/)

och

Tillsyn av medicinsk vård och behandling (https://www.ivo.se/tillsyn/tillsyn-aldreomsorgen-covid-pandemin/tillsyn-av-medicinsk-vard-och-behandling/)

Det blev väldigt intressanta diskussioner och erfarenhetsutbyten med den inbjudne gästen Göran Johnsson, särskild utredare och nationell samordnare för ökad kvalitet inom äldreomsorgen.

Gillar

Kommentarer