Tänk att så lite kan glädja så mycket

Sista veckan innan två veckors semester. Som vanligt känns det lite stressig för man ska hinna med allt som måste hinnas med. Som jag berättade i går har jag gjort en Att-göra-lista och den är till stor hjälp för att hålla koll och hålla fokus. Som sagt också jätteskönt att kunna stryka på listan.

I dag var det några ärenden där vi fått domar/beslut som skulle överklagas och alla dagens deadlines fixades. Men som vanligt kom det några akuta saker som ställde till det i planeringen. Samtidigt blev en utredning på Migrationsverket i Kristianstad i morgon inställd. Se där - där fick jag en extra eftermiddag helt gratis. Ofta blir man irriterad när förhandlingar m.m. blir inställda, men den här gången kändes det faktiskt skönt att slippa åka till Kristianstad i morgon. Plötsligt lade sig stressen något.

Som vanligt ägnades måndagen åt flera möten; enhetsmöte (som klarades av på en timme i dag), planeringsmöte med koillega och juristmöte. Dessutom hade jag ett besök på eftermiddagen. Men som sagt mellan mötena hann jag också få i väg mina överklaganden som jag börjat förbereda i går och även ta några telefonsamtal och besvara mail. Resten av veckan har jag även gjort "Stör-ej-markeringar" i kalendern. Allt för att hålla stressnivån nere och för att hinna med. Tack och lov har jag dock lördag och söndag att ta till om det behövs . Det blir nog bra det här.

Många av kollegorna har nu gått på semester. Förra veckan var det ett par stycken som försvann iväg på torsdagen och fredagen och i dag var det ytterligare en som började njuta av semester. vi har bara fyra jurister kvar i tjänst och två administratörer, vara en är vår sommarvikarie för sjunde året i rad, Marta. Vi höll modet upp och det blev många glada skratt under dagen. Det är så härligt att vara på en arbetsplats där det alltid är när till skratt, trots de många gånger tunga ärenden som vi får hantera. Att kunna ha roligt tillsammans är något som man verkligen får vara tacksam för.

På sena eftermiddagen "fastnade" jag i några dokument i ett ärende som jag behövde läsa. Tiden tickade iväg och plötsligt var klockan åtta. Då bestämde jag mig för att stänga ner datorn och ge mig hem. Jag fick säga "Hej då" till kollegan Jan som även han fortfarande var kvar.

På vägen hem upplevde jag några små glädjeämnen. Jag släppte över ett cyklande par och mannen - som i stället för cykelhjälm bar en fin sommarhatt - lyfte, med glimten i ögat, artigt på hatten med ett stort och brett leende på läpparna.

Inne vid ett av övergångsställena i Bunkeflostrand stod en man med en hund. Jag stannade för att släppa över dem, men han vinkade i sin tur fram mig. Våra blickar möttes. Vi enades om vem som skulle få företräde och log. Medmänsklig kontakt!

När jag sedan kom hem och hade parkerat bilen och gick in i trädgården gick där två trastar och pickade fram mask i gräsmattan som blivit mjuk efter regnet. Ofta blir de rädda och flyger iväg men dessa var inte rädda, utan satt lugnt kvar trots att jag kom och störde dem i kvällsmaten. Tillit!

Knasigt eller hur men man kan faktiskt känna glädje och lycka över sådana små tecken på gemenskap och kärlek med och till både människor och djur.

På tal om lycka så kan man nu känna sig glad och lycklig över att den fina "kaj-promenaden" längs Dragörkajen nu är klar och öppnad. Nu kan man ta sig hela vägen runt kajkanten. Arbetsbodarna plockades bort och till glädje för många frigörs nu ett flertal p-platser, vilket det varit problem med under alla dessa månader då bygget har pågått.

När jag kom hem var Lotta på Liseberg igång och jag hann njuta även av detta och sedan några därpå följande kriminalserier. Jag älskar kriminalserier. I dag var det Maria Wern och Law & Order. Så blev klockan midnatt igen innan jag kom i säng. På den punkten måste jag bättra mig, men man får väl ta ett steg i taget och jag behöver faktiskt inte så mycket sömn verkar det som, eftersom jag inte är trött på dagarna.

Jag avslutar med några bilder på våra blommande stockrosor. Jag tycker att detta är riktigt vackra och ståtliga blommor när de, som nu, står i full blom.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Det är en gåva att kunna se glädjeämnen i det lilla 😊. Men ack så viktigt för vårt välbefinnande. Jag älskar stockrosor men har konstaterat att de snabbt skulle blåsa sönder här hos oss. nouw.com/fibrolivet
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Ett litet leende kan förgylla en hel dag nouw.com/stenhagenbettan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229