Tågresa med SJ - så roligt man kan ha!

Efter att ha varit i Växjö och genomfört en föreläsning för verksamhetschefer m fl inom primärvården, som deltagarna uttryckte gillande över, skulle jag ta mig vidare till Stockholm
Det började med att taxin inte hittade till föreläsningslokalen. Dock kom den så småningom dit och på vägen kontrollerade vi tågstatusen.

Det verkade som att tågen gick i tid både från Växjö och Alvesta och där var inte heller några väderproblem (mer än att det var kallt och snö).

Åtta minuter sena avgick vi från Växjö (jag hade inte så många minuter på mig vid bytet i Alvesta). Men vi kom till Alvesta kl 17.30 och Stockholmståget kom in 17.35 på samma perrong. Inga problem där alltså. Tåget från Malmö var bara 16 minuter sent. X2000 var utbytt mot "vanligt" tåg med lok och vagnar.

 
Detta fick vi veta i Växjö och alla tittade lika förvånat på varandra. Jag för min del trodde att alla tåg bestod av "lok och vagnar". I dag har jag lärt mig att X2000 inte har något lok utan en "motorvagn".

X2000 med motorvagn

Allt gick bra fram till Linköping. Där meddelades att ordinarie lokförare inte fick köra längre (p g a EU:s kör- och viloregler), utan vi skulle invänta en annan lokförare som var på väg. Han var emellertid försenad efter som han åkte med ett tåg till Linköping SOM VAR FÖRSENAT! Vi fick veta att det skulle bli ca 30 minuters väntetid och att det var OK att gå ut och få lite luft om man ville.Tågvärdens kommentar (på skånska): "Detta är dagens tågtrafik i ett nötskal. Man kan bara skratta åt eländet."

Alla var inställda på detta. Lite muntra kommentarer blev det. PLÖTSLIGT började tåget röra sig. Alla började fråga:
- Vem är det som kör egentligen?
Och Si det visade sig att lokförare nr 1 hade fått klartecken att köra vidare, så det gjorde vi alltså. Tur att alla som stigit av kom på igen. Jag funderade över vad som hände med lokföraren som var på väg till Linköping för att köra vårt tåg. Den stackaren satt ju på ett försenat tåg. Snacka om kaos och röra!

Tågvärdens kommentar: "Detta var världens kortaste halvtimme". Så vi rullade vidare mot Stockholm, nu 40 minuter försenade. När vi äntligen kom fram till Stockholm var förseningen 1 timme, eftersom det extra insatta tåget gick långsammare än det vanliga X2000.

Efter att ha tagit tunnelbanan (gröna linjen) till Odenplan var jag så åter på Hotell Oden.


Denna gång fick jag rum 631 på sjätte våningen. Klockan var då 22.05. Jag har bott på Hotell Oden så många gånger nu så jag börjar känna mig "hemma" här.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229