Tacksamhet

Det kan bara konstateras vi har en fantastisk vård och en fantastisk vårdpersonal i vårt land. Som ni vet är Sven inlagd pga följdverkningar av covid-19. Vi vet ju att vården är hårt belastad pga alla covid-patienter som ligger på vårdavdelningar och på IVA. Men när man som patient är inlagd märker man inte något av det. Sven lovordar hela tiden personalen på den avdelning där han ligger. Alla - från lokalvårdaren till läkarna - är trevliga och gör sig yttersta för att göra vistelsen så bra som möjligt för honom.

Att trivas - om man nu kan göra det på en sjukhusavdelning - och att känna att man som patient står i centrum är väldigt viktigt för ett snabbt tillfrisknande. Sven - som den glädjespridare han är - berättar om dråpliga situationer med personalen. Han vill så klart inte vara där han är, men han inser också så klart att det just nu är nödvändigt. Med trevlig personal omkring sig kan man t o m säga att han trivs. Det känns så skönt för mig att veta att han blir så väl omhändertagen och att han också är vid gott mod. Jag känner en oerhörd tacksamhet för det.

Redan efter 1,5 dag börjar Sven känna sig bättre. Efter att ha fått behandling med syrgas, blodförtunnande läkemedel, vätskedrivande och betablockerare (mot hjärtflimmret) är han både mindre trött och mindre andfådd. Det bådar gott och ger hopp om tillfrisknande. För det är jag också så oerhört tacksam.

Naturligtvis jobbade jag som vanligt idag. Något annat hade inte hjälpt Sven och själv känner jag mig fullt återställd efter covid-19-persen. Det var inte något som jag trodde när jag var som sjukast, men självklart är jag tacksam för att jag klarade mig så bra ur sjukdomen.

Så nu är jag i fullt arbete igen. I dag var jag först på ett förhör med en klient hos Tullverket i deras nya lokaler i Hyllinge. Sedan - på eftermiddagen - var jag på ett polisförhör med en annan klient. Däremellan var det telefonsamtal med klienter och hantering av nya ärenden, diskussioner med kollegor om klientärenden m.m.

Härligt att vara tillbaka i arbetet igen. Nu när Sven ändå är på sjukhuset ska jag faktiskt ta och jobba lite under helgen för att få under de högar som växt under min sjukdom. Det behövs verkligen en genomgång av allt.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Så roligt att läsa Svens lovord om mina kollegor

nouw.com/stenhagenbettan