Svett är fettet som gråter

Just så säger Cilla, en av våra träningscoacher på gymmet. I dag hoppas jag verkligen att fettet fick gråta rejält. Efter jobbet blev det två häftiga träningspass. Det började med ett Indoor-walking-pass, som verkligen var svettigt. När jag gick från jobbet visade termometern på 26 grader. Något svalare var det inne på gymmet, men det kändes verkligen att det var varmt ute och de flesta av oss var rejält svettiga när passet var slut. Men det är så härligt att ta ut sig fysiskt helt som man gör vid ett sådant här pass. Man rensar hjärnan och man fokuserar bara på crosstrainern och Cillas peppning och instruktioner. Jag känner att det är verkligen vad jag behöver just nu. Ja även annars så klart, men när man försöker komma upp efter att ha varit på väg ner - så tacksam jag är att jag inte nådde botten utan lyssnade på min kropp och min omgivning - så behöver man verkligen den fysiska aktiviteten. Man mår så väldigt mycket bättre efter att ha tagit ut sig fysiskt.

Efter Indoor-walking-passet var det dags för ett mage/rygg-pass, även det med Cilla. Även om detta passet inte är inriktat på puls, utan mer på styrka, rörelse och smidighet så blir man faktiskt fysiskt påverkad även av ett sådan pass.


Ja i dag började jag från dagens slut, men träningen idag var nästan dagens höjdpunkt.

För övrigt fick jag frågan från kollegan Diana om jag följt min strategi idag. Hon var själv på Landskronakontoret så hon kunde inte själv konstatera om jag "skött mig". Jag tycker nog att jag - i vart fall hyfsat - har följt min nya strategi i dag. Visserligen har jag inte stängt dörren om mig, men å andra sidan kändes det inte riktigt som att jag hade det behovet i dag.

Jag fick bonustid på förmiddagen, eftersom en utredning hos Migrationsverket blev inställd på grund av schabbel från Migrationsverkets sida. Irriterande, men samtidigt välkommet när man har så mycket annat att göra. På eftermiddagen hade jag ett längre besök med en klient och omedelbart efter besöket påbörjade jag ett yttrande till tingsrätten som ska vara inne den 27 juni. Detta för att jag ville börja skriva när allt var fräscht för mig. Då var det inte så många kvar på kontoret och jag behövde inte stänga dörren för att vara ostörd. Så nog tycker jag att strategin har fungerat idag.

Under förmiddagen kunde jag också iaktta hantverkaren som skulle fixa till balkongräcket på vår balkong (slipa och olja det), något som vi har efterlyst i flera år faktiskt. Det var bara de första åren som man skötte räcket. Nu blev det fint i alla fall.

Jag kunde också konstatera att den nya Dragörkajen börjar ta form och att det säkert kommer att bli väldigt fint och att man kommer att kunna promenera längs kajkanten hela vägen runt "viken" hos oss.

För övrigt har jag bestämt mig att dämpa ner mitt engagemang på Facebook. Jag kommer dock aldrig att släppa mitt politiska engagemang och att kämpa för det som jag brinner för. Jag kommer emellertid inte gå in i diskussioner som jag från början vet att de inte leder någon vart, eller att jag kommer att bli sårad av kommentarer som blir personliga påhopp. Det var bl a det som hände förra veckan och som var en bidragande del till min nära-gå-i-väggen-upplevelse. Jag kommer i fortsättningen att välja mina strider och jag kommer i fortsättningen att blunda för sådant som jag kan uppleva är pikar och stickord till mig. Istället kommer jag att blunda för sådan även om mycket ändå sårar, men jag bestämmer ju själv hur jag ska känna och bemöta sådant. Jag tänker inte låta elaka tungor bryta ner mig. Så roligt ska man inte få.

Jag avslutar med att visa en del av den blomsterprakt - framförallt våra rosor - som vi just nu kan njuta av i vår trädgård.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Bra beslut ang FB också. Välj striderna och vilka du kan påverka. Många bryr sig inte om sakfrågan utan bara om att kritisera personen som säger eller vidarebefordrar något. Det leder aldrig till något positivt. Påverka där du kan, strunta i det andra. nouw.com/fibrolivet
Ewabethsblogg
Ewabethsblogg,
Tack för dina kloka råd, som alltid. nouw.com/ewabethsblogg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229